E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemMacar Başbakan'dan dolar uyarısı: Sonu geliyor---

Macar Başbakan'dan dolar uyarısı: Sonu geliyor

Macar Başbakan'dan dolar uyarısı: Sonu geliyor
10 Kasım 2018 - 07:20 borsagundem.com

Orban, Çin'in uzun dönemde dünya ekonomisinde karar verici bir unsur olacağını, ülkesinin gelecek dönemde de Yuan cinsi devlet tahvili çıkarmayı planladığına işaret ederek, “Doların tekelini kaybetmesine hazırlanmak gerekiyor" dedi

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Çin'in uzun dönemde dünya ekonomisinde karar verici bir ülke olacağını belirterek, “Doların dünya ekonomisinde tekelini kaybetmesine hazırlanmak gerekiyor” dedi.
Budapeşte'de düzenlenen ve 16 bölge ülkesinin yanı sıra Çin Merkez Bankası Başkanı'nın da katıldığı Merkez Bankaları Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Orban, Orta Avrupa ve Balkan ülkelerinin Çin ile ekonomik alanda iş birliğine yönelik açıklamalarda bulundu.

Orban, bugün yeni ve çok taraflı bir dünya ekonomi düzeninin oluştuğunu, Çin'in ise bu düzende önemli bir rol üstlendiğine değinerek, hızlı gelişme gösteren Orta Avrupa ülkelerinin de gelecek 5-10 yılda Avrupa ekonomisinin "motor gücüne" dönüşeceğini belirtti.

KARAR VERİCİ UNSUR

Çin ve Orta Avrupa ülkeleri arasındaki ekonomik iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Orban, “Çin'e ideolojik olarak bakmamalıyız. Faklı olduğumuzu ve ülkelerimizi farklı yönettiğimizi kabul etmeliyiz. Birbirimiz hakkında hüküm vermektense aramızda ortak değerler aramalıyız.” ifadelerini kullandı.

Orban, Çin'in uzun dönemde dünya ekonomisinde karar verici bir unsur olacağını, ülkesinin gelecek dönemde de Çin para birimi Yuan cinsi devlet tahvili çıkarmayı planladığına işaret ederek, “Doların dünya ekonomisinde tekelini kaybetmesine hazırlanmak gerekiyor” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 1Borsacı10 Kasım 2018 16:17

    ABD şirketleri ABD dolarına en az %1 faiz avantajı ile erişiyor. İngilizce ortak dil ve dışarıdan yetenek ve girişimci çekebiliyor. Çok büyük ve entegre bir ekonomi olduğu için zaman zaman ihracata zaman zaman iç piyasaya çalışabiliyor. AB EUR çıkardı ama ekonomi ve maliye entegre değil böyle gider ise yakında çöker. ABD ile anca Çin başa çıkabilir. ABD dolardan asla vaz geçmez, gerekirse silah zoru ile doların hakimiyetini devam ettirir. Türkiye'nin dünyadaki nufus ve ekonomi olarak %1. Bunu %1,5 -%2 ye çıkarmamız lazım. Bizim de kendimize göre avantajlarımız var kullanmamız lazım. Olan olmuş ileriye bakmak gerekir. Mesela Jeotermal enerji de önemli bir potansiyel, sağlam sondaj makineleri ile hem maden arayıp hem de jeotermal potansiyeli araştırılabilir. Yerin 3-4 km altında mağma tabakası ile ısınan sular var. Özellikle Doğu'da bir çok baraj yapıldı ve sıcak yer altı suları birikmiş olabilir.

  • mehmet yılmaz10 Kasım 2018 13:55

    amerikanın sonunun başlangıcı 10-10-2018 İNSANLIĞA HAYIRLI OLSUN.

  • belirsizlik10 Kasım 2018 10:39

    Macar başbakanı bir görüş beyan etmiş haklı olabilir ama kısa zaman sonra ülkesine ve şahsına saldırılar başlar, fazla tutmazlar onu orada. Amerika dolara karşı saldırıları affetmiyor.

  • ŞEYTANIN ÜLKESİ ABD10 Kasım 2018 08:32

    Artık ABD egemenliği bir son bulsun.Belki doların ticarî para özelliği azalırsa ortadoğuda katliam serilerine devam etmeyi bırakır. Kan ve gözyaşı diner inşaallah. Abd denen şeytanın ülkesi size diyorum " Her planın üzerinde Allah'ın planı vardır "