E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinLondra su altında kalabilir---

Londra su altında kalabilir

Londra su altında kalabilir
05 Ekim 2018 - 10:23 borsagundem.com

Yeni yayınlanan bir rapora göre Londra, Şangay ve Houston gibi büyük kentler, küresel ısınma sebebiyle yükselen deniz suyu seviyesine bağlı olarak sular altında kalabilir

Küresel ısınmanın etkileri dev şehirleri su altında bırakabilir. Christian Aid adlı organizasyon tarafından yayınlanan küresel ısınma raporu, Londra, Şangay ve Houston gibi büyük şehirlerin, yükselen su seviyesi sebebiyle batabileceğini ortaya koydu.

Su altında kalma riski olan kentleri mercek altına alan rapor deniz seviyesinin 40 cm yükselmesi ve küresel ısınmanın 1.5 C'yi aşması durumunda gezegeni bekleyen değişimlere dikkat çekiyor.

Yayınlanan raporda İngiltere'nin başkenti Londra'nın çökme sorununun, son buz çağında İskoçya topraklarını baskılayan buzullar ile bağlantılı olduğu belirtiliyor. Buz Çağı'nın ardından adanın güney tarafını yukarı kaldıran buzulların eridiği ve bu sebeple batma-çökme denkleminin tersine döndüğü vurgusu yapılıyor.

ABD'nin Teksas eyaletinde yer alan Houston kentinin, yer altı suyunu nüfus ve gaz tedarikçileri için kullanması sebebiyle de sel riskine karşı zayıf olduğu belirtiliyor. Raporda ayrıca yükselen deniz seviyesinin ve sayısı artan kasırgaların, mevcut sorunların üzerine yenilerini ekleyeceği yer alıyor.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta yönetim, kentin önümüzdeki 15 yıl içinde sular altında kalabileceği tehlikesini göz önüne alarak üç yıl önce bir rapor yayınlamıştı.

Çin'in büyük kentlerinden Şangay'da da, kentin sular altında kalması tehlikesine karşı bazı önlemler alınıyor.

Filipinler'in başkenti Manila, Endonezya'nın başkenti Cakarta, Nijerya'nın başkenti Lagos ve Bangladeş'in başkenti Dakka da çökme, yer altı sularının azalması, kanalizasyon sisteminin yetersiz olması, binaların ağırlığı, sel riski gibi sorunlarla mücadele ediyor.

Raporu kaleme alan Dr Kat Kramer, iklim değişikliğinin tehdit artırıcı bir unsur olmaya başlaması durumunda nelere yol açacağını görmeye başladıklarını, küresel ölçekte ortalama ısının 1 C arttığını ve artışın 1.5 C'yi geçmesi durumunda neler olup biteceğinin resmini ortaya çıkardıklarını söylüyor.

Kramer, Dünya'nın şu an için 3 C gibi tehlikeli artış sürecinde olduğunu ve bu senaryonun gerçekleşmesi durumunda denize kıyısı olan yerlerde yaşayan milyonlarca insanın korkunç sonuçlarla karşı karşıya kalacağı konusunda uyarıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum05 Ekim 2018 18:37

    İnşallah.Bu ingilizlerin kibrinin kırılması için elzemdir.Kendilerini herşeyin üstünde gören bu düzenbaz ingilizler belki o zaman kibirli olmaktan kurtulurlar.Bu ingilizlerin bir nevi kurtuluşu olur.

  • hadibakalım05 Ekim 2018 16:43

    Paris yoğun yağış altında sular altında kaldı. 2 hafta öncede turistik yerlere koku yüzünden pisuvar kondu. Bu daha Avrupanın iyi halleri. Onca sömürü kan bir şekilde çıkacak. Övünelen Londra metrosundan binlerce köle öldü. Beter olsunlar.

  • Okie Dokie05 Ekim 2018 17:13

    Yallah arabistana. Ne işin var madem Paris'te ?

  • Okie Dokie05 Ekim 2018 15:10

    Tanrı Londra'yı ve tüm hristiyan alemini korusun. Umarım Londra su altında kalmaz.

  • kaktust05 Ekim 2018 12:14

    onlar çözümünü bulur,avrupanın bir çok ülkesinde oldugu gibi ,ya biz, herhangi bir sagnakda zagten can ve mal kaybı yaşayıp sular altında kalıyoruz, her zaman yetkili ve etkili kişilerden, hesap sorulamadıgı için,yine dalgalraını geçip ,dalga geçen açıklmalarını dinliyoruz ,bilmem kaç yılın görülmemiş yagışı diye yaptıkları açıklmalar,gör o zaman körmüsün,göremiyeceksen niye o görevdesin

  • mehmet yılmaz05 Ekim 2018 11:53

    dünyada yaptıkları zülmün akıttığı MASUMLARIN GÖZYAŞI başta kraliçe ve siyonist küreselci çeteler dahil yok eder londrayı İNŞAALLAH.