E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaLondra Borsası'nın yeni CEO'su belli oldu---

Londra Borsası'nın yeni CEO'su belli oldu

Londra Borsası'nın yeni CEO'su belli oldu
13 Nisan 2018 - 11:25 borsagundem.com

ABD merkezli ve çok uluslu yatırım bankası Goldman Sachs`in 20 yıllık Küresel Piyasalar Direktörü David Schwimmer, 1 Ağustos itibariyle Londra Borsası`nda CEO olarak göreve başlayacak

Londra Borsası'nın CEO'su olarak yaklaşık 10 yıl görev aldıktan ve görevi süresince, Borsa'nın piyasa değerini yaklaşık 19 milyar dolar artıran Xavier Roletin ardından, Schwimmer Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliğinden ayrılma sürecinde hassas bir noktada göreve başlayacak.

Avrupa'nın en büyük finans merkezi olarak görülen Londra Borsası'nın Brexit sürecindeki stretejilerini ve Suudi Arabistan merkezli petrol devi Aramco'nun halka arzını yönetecek olan Schwimmer'in yeni göreviyle ilgili Londra Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Donald Brydon yaptığı açıklamada, "David finansal piyasaların altyapı sektöründe ve gelişmiş ve gelişmekte olan küresel piyasalarda oldukça deneyimli bir liderdir" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)