E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriLimak'tan 520 milyon euro'luk yatırım---

Limak'tan 520 milyon euro'luk yatırım

Limak'tan 520 milyon euro'luk yatırım
28 Mayıs 2015 - 02:44 borsagundem.com

Hamitabat Doğalgaz Çevrim Santrali'ni 520 milyon euro'luk yatırımla yenileyecek olan Limak Holding, 395 milyon euro'luk kredi sözleşmesi imzaladı

Türkiye’nin en eski doğalgaz çevrim santralı olan bin 200 MW kurulu güce sahip Hamitabat’ın 520 milyon Euro’luk yenileme yatırımı için UniCredit, Yapı Kredi, ING, KFW IPEX ve DZ Bank’tan toplam 395 milyon Euroluk uzun vadeli proje finansman kredisi için sözleşme imzalandı.

İmza törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı. Mart 2013’te özelleştirilen Hamitabat Santralı’nı en yüksek teklifi veren Limak Grubu 1 Ağustos 2013’te devralmıştı. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir imza töreninde “Hamitabat Santralı, yapacağımız bu yatırımla birlikte Türkiye’nin, en yeni teknolojiye sahip ve çevreye en saygılı santralına dönüşecek. Santralın 2013’te devraldığımızda yüzde 38 olan verimlilik seviyesi yüzde 62’ye çıkarılacak. Türkiye’nin ithal bir enerji kaynağı olan doğalgazı, aynı elektriği üretmek için neredeyse yarı yarıya daha az kullanacak” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)