E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriLimak Çimento'dan Ankara'ya fabrika---

Limak Çimento'dan Ankara'ya fabrika

Limak Çimento'dan Ankara'ya fabrika
30 Mayıs 2015 - 06:03 borsagundem.com

Limak Çimento, Ankara'ya 155 milyon dolarlık fabrika kuruyor. 2017'de günlük 5 bin ton kapasiteyle üretime başlayacak fabrikada Çinli ortak var.

Limak Çimento, Çinli Sinoma International’ın Türk ortağı Sintek’le, Ankara’da fabrika kurmak için düğmeye bastı. Polatlı’da kurulacak Limak Anka Çimento’da, günde 5 bin ton üretim yapılması planlanıyor.

Yeni tesis, 236 bin metrekare genişlikte bir arazi üzerine kurulacak. Projenin inşaat ve montajının yaklaşık 20 ay sürmesi ve 2017 yılının ilk çeyreği sonunda tamamlanması hedefleniyor. Türkiye’nin ikinci büyük çimento grubu olan Limak Çimento’nun, Ankara’nın Polatlı ilçesinde kuracağı fabrika yıllık 1.44 milyon ton klinker ve 1.8 milyon ton çimento üretim kapasitesine sahip olacak.  

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, çimento fabrikasının temelini kısa süre içinde atmayı planladıklarını söyledi. Özdemir, “Projenin finansmanı sonuçlanma aşamasında. 155 milyon dolarlık yatırımın yüzde 85’i kredi olarak dünyanın en büyük bankalarından olan Çinli ICBC’den kullanılacak. Kredi, üç yılı ödemesiz olmak üzere toplam 13 yıl vadeli olacak. Toplam finansmanın yüzde 15’i ise özkaynaklarımızdan sağlanacak” dedi.  
 
Kilis’e de fabrika planı var

Yeni fabrikanın inşaatı aşamasında bin kişiye, operasyon aşamasında ise 200 kişiye istihdam sağlanması öngörülüyor. Limak Çimento Grubu’nun global ölçekte bir oyuncu olmak hedefiyle özellikle Afrika ve Balkanlarda yatırım çalışmalarını yoğun olarak sürdürdüklerini vurgulayan Özdemir, Ankara’daki yatırımın yanı sıra aynı ölçekte bir entegre tesis yatırımını Kilis’te hayata geçirmek için de gerekli adımları attıklarını aktardı.
Özdemir, “Yatırımına başladığımız Anka fabrikası son derece teknolojik ve çevre dostu bir fabrika olacak. Mevcut tesislerimizde ve yeni yatırımlarımızda bu değerlere azami özen gösteriyoruz” diye konuştu.  
 
Ciro hedefİ 1.5 milyar TL

Nihat Özdemir, Limak Çimento Grubu’nun cirosunun 2014 yılı sonu itibariyle 1.1 milyar lirayı aştığı bilgisini de verdi. Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni yatırımlarımızla birlikte 2017 yılı sonunda ciromuzu 1.5 milyar TL’nin üzerine çıkarmayı hedefliyoruz. Çimentoda ulaştığımız noktayla yetinmeyerek bir yandan Türkiye’de sürekli ve dengeli büyümeyi sürdürmeyi hedefliyoruz.”
 
İşbirliğinin başlangıcı


Sinoma Yönetim Kurulu Başkanı Song Shoushun ise, “Limak’ın çimento sektöründeki bu hızlı büyümesine stratejik bir ortak olarak katkıda bulunmak istiyoruz. Ankara’da günlük 5 bin tonluk çimento üretim kapasitesine sahip olacak bu fabrika stratejik işbirliğimizin bir başlangıcı olacak” dedi.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Sütçü Ramiz30 Mayıs 2015 13:45

    Nihat bey fb ele geçiremedi ama Türkiyeyi yakinda ele geçirecek maşallah inşallah yanlış kişilerle işbirliği yapmaz