E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriLimak-Çalık Kosova'ya ödül kazandırdı---

Limak-Çalık Kosova'ya ödül kazandırdı

Limak-Çalık Kosova'ya ödül kazandırdı
14 Ekim 2014 - 06:13 borsagundem.com

Kosova Elektrik Dağıtımı Şirketi bünyesinde hayata geçirilen KEDS Akademi ülkeye ilk uluslararası ödülünü getirdi

Limak-Çalık Ortaklığı ile Kosova’da elektrik dağıtım faaliyetlerini yürüten Kosova Elektrik Dağıtım Şirketi (KEDS), Kosova’ya ilk uluslararası ödülünü kazandırdı. Şebnem Turhan'ın Hürriyet'teki haberine göre KEDS ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirilen ve ülkedeki yüzde 50’ye ulaşan genç işsizliğine çözüm üretmeyi hedefleyen KEDS Akademi, ilk yılında iş dünyasının küresel ölçekteki itibarlı ödüllerinden ‘Uluslararası Stevie İş Ödülleri 2014’ten ödüllerle döndü. KEDS, Avrupa’da yılın sosyal sorumluluk projesi, yılın insan kaynakları projesi, yılın halkla ilişkiler programı ve yılın yöneticisi dallarında toplam üç gümüş ve bir bronz ’Stevie’ ödülünün sahibi oldu. Enerji alanında yılın yöneticisi dalında gümüş ödüle KEDS İcra Kurulu Üyesi Mesut Serhat Dinç layık bulundu. Yılın İnsan Kaynakları Takımı dalında gümüş Stevie, Yılın Halkla İlişkiler Programı dalında gümüş Stevie ve Avrupa’da Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı dalında bronz Stevie Ödülü KEDS’in oldu.

İLK MEZUNLAR İŞE BAŞLADI

Serhat Dinç, Kosova’da işsizliğin ciddi bir sorun olmasından yola çıkarak projeyi gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları anlattı: “Genç işsizliğinin yüzde 50’ye yaklaştığı Kosova’da istihdam sorununun çözümüne yönelik bir katkı sağlamayı hedefledik. KEDS Akademi, KEDS, Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi ve Priştina Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirildi. Elektrik mühendisliği öğrencilerini ve teknik liselerdeki son sınıf öğrencileri arasından 50 kişiyi seçtik ve 1 Şubat 2014’te eğitime başladılar. İlk 50 öğrencimizi mezun ettik ve KEDS bünyesinde elektrik planlama, yatırımlar ve elektrik ticareti gibi farklı birimlerde çalışmaya başladılar. Asgari ücretin üstünde ücret veriyoruz.” 

KEDS Akademi’den mezun olan gençlerin Boğaziçi Üniversitesi sertifikası ve İngiltere’nin akreditasyon kurumu olan Edexcel tarafından tüm AB ülkelerinde geçerli bir sertifika aldıklarını anlatan Dinç, yeni dönem için hazırlıklara başladıklarını söyledi. Dinç, “Yeni eğitim yılı için başvurular başladı. Bu yıl Priştina Üniversitesi’nden sadece elektrik mühendisleri değil hukuk, ekonomi, bilgisayar gibi bölümler de programa dahil ediliyor. Şu ana kadar 200’e yakın başvuru aldık. Öğrencilerin aldıkları sertifika ve iş imkanı nedeniyle yoğun talep görüyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)