E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLice'de PKK operasyonu---

Lice'de PKK operasyonu

Lice'de PKK operasyonu
23 Temmuz 2017 - 09:32 borsagundem.com

Lice'de PKK'ya düzenlenen operasyonda bir çok patlayıcı malzeme ele geçirildi

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nin kuzeydoğusunda bulunan bölgede 1 ton 190 kilo amanyum nitrat, 25 el bombası ve çok sayıda patlayıcı yapımında kullanılan malzeme ele geçirildi. Operasyonda, PKK terör örgütü mensuplarına ait sığınak da tespit edilirken, patlayıcılar bulundukları bölgede imha edildi. 
Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Lice İlçesi Kuzeydoğusunda bulunan dağlık ve kırsal alanda faaliyet yürüten bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevzilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek amacıyla 20 Temmuz'da 'Bayrak-56 Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Bayram Operasyonu'nun tamamlandığı belirtildi. Valilik açıklamasında şöyle denildi:
"Söz konusu operasyonda 1 ton 190 kilogram amonyum nitrat, 25 el bombası, 9 Yeasu marka büyük boy araç telsizi, 6 Yeasu marka el telsizi ve 150 elektrikli fünye gibi diğer mayın/el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler, dere yatağında 2 ayrı havalandırması bulunan 2 odalı, mutfak ve malzemelikten oluşan yaklaşık 20 metrekare büyüklükteki sığınak, el bombası ile elektrikli fünye imhası, yiyecek, giyecek, örgütsel doküman ele geçirildi. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir."




Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)