E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriLevi's'ten göçmenlere Trump'a tepki yardımı: 1 milyon dolar---

Levi's'ten göçmenlere Trump'a tepki yardımı: 1 milyon dolar

Levi's'ten göçmenlere Trump'a tepki yardımı: 1 milyon dolar
19 Mayıs 2017 - 02:25 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın göçmenlere karşı tutumuna tepki gösteren şirketlere Levi's de dahil oldu. Şirket, yardımın dini azınlıklarla göçmen gruplarını desteklemek için insan hakları kuruluşlarına verileceğini açıkladı

ABD merkezli uluslararası giyim firması Levi's, ülkedeki göçmenlere ve azınlık gruplara 1 milyon dolar bağışlayacağını duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamada, ABD genelindeki dini azınlıklarla göçmen ve mülteci grupları desteklemek için insan hakları kuruluşlarına 1 milyon dolar bağış yapılacağı bildirildi.

Söz konusu bağışın, göçmenlerin ve azınlık gruplarının eğitiminin desteklenmesi ve yasal haklarının korunması için harcanacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Levi Strauss Vakfı İcra Direktörü Daniel Lee, ırk, cinsiyet, uyruk ve dini tercih gözetmeksizin ABD'de herkese eşit fırsat verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Lee, şirketin kurucusu Levi Strauss'un da ABD'de bir göçmen olduğuna işaret ederek, ABD'de ve dünya genelinde sosyal değişim adına olumlu adım atmak için iş dünyasına her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın göçmenler ve Müslüman ülkelerden gelenlere karşı olumsuz demeçleri ve eylemlerine ABD'deki önemli uluslararası şirketlerden bazıları tepki göstermişti.

Ocak ayında, teknoloji devi Google göçmen grupları desteklemek için 4 milyon dolarlık fon kurduğunu duyurmuş, e-ticaret devi Amazon da avukatlarının göçmenleri ve mültecileri olumsuz etkileyen faaliyetlerle mücadele edeceğini açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)