E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLavrov'dan Türkiye açıklaması---

Lavrov'dan Türkiye açıklaması

Lavrov'dan Türkiye açıklaması
29 Haziran 2016 - 19:50 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, İstanbul'daki saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Lavrov 'kınamak yetmez, güçlerimizi birleştirelim' dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault'yla Paris'te gerçekleştirdiği görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Lavrov, "İstanbul'daki saldırılar kararlı bir kınamayı hak ediyor. Fakat yalnızca kınamayla terörizmle mücadele edilemeyeceğini ve bu belaya karşı tüm ülkelerin güçlerini birleştirip somut eylemler gerçekleştirmesi gerektiğini anlıyoruz" dedi.

Lavrov, "Fransız dostlarımızla bu çalışmalara (terör tehdidine karşı tüm ülkelerin güçlerini birleştirmesine) katkılarımızı sunacağız" diye de ekledi.

ÇAVUŞOĞLU VE LAVROV GÖRÜŞECEK
Diğer taraftan Lavrov Soçi'de 1 Temmuz'da düzenlenecek Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü toplantısında Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'yla görüşeceğini de doğruladı. "Türk mevkidaşımın ricası üzerine kendisiyle ikili bir görüşme gerçekleştireceğiz" diyen Lavrov'a göre bu görüşmenin gündem maddelerinden biri de Suriye krizi olacak.

Lavrov, "Bilindiği gibi Türkiye'ye bağlı olan pek çok şey var. BM kararında da bölgesel güçlere yardım edilmesi, terörist grupların ve Suriye, Irak ve diğer yerlerde teröristlere yardım edenlerin kendi topraklarını kullanmasına izin vermemesine dair her ülkeye çağrı yapılıyor" diye ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)