E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemLavrov, Rus askerinin Afrin'den çekildiği iddiasını yalanladı---

Lavrov, Rus askerinin Afrin'den çekildiği iddiasını yalanladı

Lavrov, Rus askerinin Afrin'den çekildiği iddiasını yalanladı
19 Ocak 2018 - 22:06 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus askerlerin Afrin’den çekildiklerine yönelik haberleri yalanladı. Anadolu Ajansı bugün geçtiği haberde Rus askerlerinin Afrin'den çekildiklerini iddia etmişti

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus askerlerin Afrin’den çekildiklerine yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

‘Rusya’nın Afrin’deki silahlı kuvvetlerini gerçekten çekmeye başladı mı?’ sorusuna yanıt olarak Lavrov, “Bu yöndeki haberler daha sonra yalanlandı” ifadelerini kullandı.

‘RUSYA, TÜRKİYE VE İRAN’IN ÖNCELİKLİ VAZİFESİ İDLİB’DEKİ GERİLİMİ AZALTMA BÖLGESİ’

Sputnik'in haberine göre Lavrov, Rusya, Türkiye ve İran’ın şu anki öncelikli vazifesinin İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinin işlevlerinin sağlanması olduğunu söyledi.

Rus diplomat, “Türkiye ve İran ile birlikte şu anki başlıca vazifemiz, İdlib’deki gerilimi azaltma bölgesinin tam anlamıyla işlevlerini sağlamak” diye konuştu.

Anadolu Ajansı, TSK'nın Afrin'e gerçekleştirmesi beklenen harekatı öncesinde, bölgedeki Rus askerlerinin çekilmeye başladığı iddiasını son dakika koduyla duyurmuştu.

‘KOALİSYON SURİYE’DE EL NUSRA CEPHESİ İLE SAVAŞMIYOR’

Lavrov, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, önceden de olduğu gibi Suriye’de Fetih el Şam (eski adıyla El Nusra Cephesi) militanlarıyla savaşmadığını belirtti. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Lavrov, “Savaşın ilk başladığı zamanlar (ABD eski Dışişleri Bakanı) John Kerry ile ABD öncülüğündeki koalisyon gücünün El Nusra Cephesi’ne dokunmadığı konusundaki gerçekleri paylaştığım günden bu yana yıllardır bunu yinelemeye devam ediyorum. Washington’un önderliğindeki koalisyon şimdiye dek olduğu gibi, bugün de El Nusra Cephesi’yle savaşmıyor” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gizemli dış politika:)20 Ocak 2018 04:24

    Doğru dış politika nedir mesela sence bozkurt ?

  • POLAT ALEMDAR20 Ocak 2018 00:28

    bence rusya yada güvenilmez.bizle oynuyorlar Türkiye olarak rusya mallarına boykut yapmak gerekiyor.

  • South Park 20 Ocak 2018 00:20

    Sputnikte çekilme haberi yok demiştim buraya yazdım yayınlanmadı. Ruslar çok sinsi, türkiyenin egemenlik alanını genişletecek bir operasyona destek vermek istemezler. En azından minumum düzeyde tutarlar. Bizim bizden başka dostumuz yoktur.

  • Osmanlı 19 Ocak 2018 22:44

    Bozkurt yiğitler bir girsin oraya hepsi ödkek çakkakar gibi sağa soka kaçışır. Yola devam

  • Bozkurt19 Ocak 2018 23:09

    Osmanlı kardeş fazla atma din kardeşiyiz. Yanlış dış politikamız yüzünden yine kandırıldık ve iyot gibi açıkta kaldık maalesef.