E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıLatin Amerika'da zenginler kripto paralara koşuyor ---

Latin Amerika'da zenginler kripto paralara koşuyor

Latin Amerika'da zenginler kripto paralara koşuyor
09 Aralık 2017 - 14:44 borsagundem.com

Latin Amerika'nın varlıklı insanları giderek artan düzeyde kripto paralara inanır hale geliyor ve alabildikleri kadar kripto para alıyorlar.

BORSAGUNDEM.COM

Latin Amerika ülkelerinde yaşanan ekonomik çöküntü pek çok orta gelirli vatandaşın hayatta kalmak adına Bitcoin almasına neden olmuştu. Şimdi ise bölgenin varlıklı insanları giderek artan düzeyde kripto paralara inanır hale geliyor ve alabildikleri kadar kripto para alıyorlar.

Latin Amerika'nın pek çok ülkesinde ekonomik durum acınası hae gelmiş durumda. Peru, Bolivya, Arjantin, Brezilya ve Venezuela'da hiperenflasyon ekonomileri tüketmiş durumda ki Venezuela gibi bazıları bunu çok daha derinden hissediyor. Pek çok orta gelirli vatandaş ekonomik koşulları dibe vururken, Bitcoini bir kaçış noktası olarak gördü. Şimdi ise Latin Amerika topluluğunun daha varlıklı kesimi heyecan içinde Bitcoine saldırıyor.

Latin Amerika'daki krizin başlangıç noktası Venezuela oldu.

Durum çok umutsuz bir zeminde, birçoğu gıda ve ilaç gibi temel ihtiyaçları satın almak için kripto madenciliğine yönelmiş durumda. Şok edici olan, gıda sıkıntısı nedeniyle ülkenin yüzde 75'i geçen yıl kilo vermiş olması. Hükümet darboğazlarına rağmen, yerel nüfus kripto para ticaretinde aktif olarak yerini almaya devam ediyor.



Varlıklı aileleler sahip oldukları varlıkları döviz kontrolleri ve enflasyon karşısında korumak adına Bitcoin almaya başladılar. Bölgede bir kaç kripto para birimi fonu 2017 yılında varlıklı elitlerin hizmetine sunuldu.

Sözkonusu fonlardan biri olan Solidus Capital'in kurucusu Carlos Mosquera Benatuil, fonun en büyük müşterilerinin aile şirketleri olduğunu ve bunların varlıklarını korumaya çalıştığını belirterek, "Latin Amerika'da volatilite çok yüksek. Bu nedenle Kripto paralar bu aileler için yeni Cennet anlamına geliyor" ifadelerini kullanıyor.

Bitcoin insanlara umut sunuyor.


Zengin ya da fakir olsun insanlar delicesine yükselen ve gelirleri ile tasarruflarını tüketen enflasyon ve uygulanan döviz kontrolleri (Örneğin Venezuela'da hükümetin insanların dolara erişimini engellemesi) gibi olumsuzluklar karşısında bitcoini bir umut ışığı olarak görüyor.



Bitcoindeki işlemlerin ekonomik kriz sırasında nasıl patlama gösterdiğini anlamak için şu örneklere bakalım Latin Amerik'da kripto para birimlerndeki işlemler yıul başından bu yana üç kat artış gösterdi. Arjantin'de ise ülke ekonomisini resesyona sürükleyen devlet başkanı Christina Fernandez de Kirchner'in Haziran ayında başkanlık için yeniden aday olduğunu açıklaması ile kripto para işlemlerinin hacmi devasa bir artış gösterdi.
Pek çok insan bütün varlıların satarak LocalBitcoins aracılığı ile sahip oldukları her şeyi kripto paralra yatırdı.

Her cep telefonu bir borsa

Herhangi bir bankaya ihtiyaç duymaksızın ödeme imkanı sunuyor olması nedeniyle Lati Amerika'da insanlar Bitcoin'e dönmeye başladı. Artık profesyonelller de ödemelernin dijital para birimleri ile yapılmasını talep ediyor. Ülke dışıa yaşayan aile üyeleri açısından da Bitcoin bir cankurtaran vazifesi görüyor. Bu insanlar ülkelerindeki akrabalarına banka komisyonları vs ödemek zorunda kalmaksızın bu sayede para gönderebiliyor

İşin aslı, akıllı bir telefonu olan herkesin bitcoin işlemleri yapabliyor olması bunun yolunu açıyor. Bu konuda Panama merkezli dijital para borsası Crpytobuyer'ın CEO'su Jorge Farias,
"Bugün yeterli içme suyu bulamadığı halde herkesin elinde bir akıllı telefonun olduğu ülkeler var. Bu telefonlardan birine sahip olan herkes bitcoin hesabı da açabilir. bu da bütün dünyayı bu işlemlerin yapılabileceği bir pazar haline getiriyor." ifadelerini kullanıyor.
Latin Amerika'da hükümetler kendi ekonomilerini sakat bırakmaya devam ederken, vatandaşlar ise ellerinde kalan varlıklarını korumak adına kripto paralara yöneliyor. Artık bu yönelimin bölgenin en varlıklı aileleri arasında da yaygınlaşmaya başlamas, bölge ekonomilerinin ne derece zor durumda olduğuna ışık tutuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)