E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriLatek yabancı fonlara hisse satacak---

Latek yabancı fonlara hisse satacak

Latek yabancı fonlara hisse satacak
17 Ocak 2013 - 14:12 borsagundem.com

Yeni yatırımlarla büyümeyi hedefleyen Latek Holding, Afrika ülkelerinde yeni projelere yöneldi

Latek Holding sermayesini 10 milyon TL’den 85 milyon TL’ye arttırdı. Latek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erdoğan, yabancı fonlara belirli miktarda satış gerçekleştirebileceklerini ifade etti. Bu satışlardan elde edilecek gelirin ise yeni yatırımlarda kullanılması hedefleniyor. Yeni yatırımların da Afrika ülkelerinde yapılacak işlerde ve ağırlıklı olarak sanayiye yönelik ihracat odaklı olması planlanıyor. Ambarlı Limanı işletmesinin yatırımlarında da bu gelirin bir bölümü kullanılması ve 2013 yılında 1 ya da 2 gemi alınması düşünülüyor. 
ORGANİK TARIMA BAŞLIYOR
Latek Group’a bağlı Latfarm Tarım Ürünleri organik sıvı gübre faaliyetlerini sürüyor. Dünyada organik tarım ilacı üreten 3 firmadan biri olan Latfarm, şimdi ise organik tarım faaliyetlerine başlıyor. Ekonomi basının buluştuğu sohbet toplantısında konuşan Levent Erdoğan, cazip yatırımlarda yer almaya devam edeceklerini ifade ederken Latek Holding’in hedefinin Türk bayrağını diğer ülkelerde lider konumda götürebilmek olduğunu belirtiyor.
Latek Holding’in iştiraki olan LTK Dış Ticaret ve LTK Home olarak özellikle Afrika ülkelerinde önümüzdeki yıl çok ciddi büyümelere imza atılacak. Yatırımlarda Afrika kıtasının doğusundan batısına ve yavaş yavaş güneyine inildiğini kaydeden Levent Erdoğan “Türk mallarını rekabet edebilir hale getiriyoruz. Afrika pazarını ciddiyetle ele alıp değerlendiriyoruz. Afrika kıtasında Türk ihracatçısının ve sanayicisinin de önünü hem lojistik, hem sanayi hem de ihracatçı olarak açacağız. Her türlü desteği de diğer ihracatçılarımıza ve sanayicilerimize vereceğiz” diyor. 
KAJU YATIRIMLARINI ARTIRIYOR
Geçtiğimiz yıl yapı marketler zincirinin ilk halkasını Kenya’nın başkenti Nairobi’de açan Latek Holding, LTK markalı ürünleriyle de Afrika ülkelerinin vitrinlerinde raflarında yer almaya başladı. Ekmek mayasından, ayçiçeği yağına değişik gıda ürünleri ile birlikte LTK markalı ankastre, fırın, davlumbaz, mutfak gibi ürünler Afrika ülkelerinde satılıyor. Levent Erdoğan “Bununla birlikte bizimle özel distribütörlük anlaşması yapan şirketlerin mallarının da dağıtımına başlıyoruz” diyor.
Latek Holding’in gıda faaliyetleri arasında ise Türkiye’de tüketimi günden güne artan kaju fıstığı da yer alıyor. Yurtdışında ilk kaju işleme tesisleri Latek Holding’e ait bulunuyor. Batı Afrika’da yılda yaklaşık 2 bin 500 ton kaju fıstığı işleyen Latek Holding, bu üretimi önümüzdeki yıl 5 bin tona çıkarmayı hedefliyor. Levent Erdoğan, ürünün bir kısmını Avrupa ve ABD pazarına satmak için çalışmaların sürdüğünü kaydederek, Türkiye’ye ise 2013 yılında bin ton kaju getirmeyi planladıklarını belirtiyor. 
2013 DAHA İYİ BİR YIL OLACAK
Levent Erdoğan, 2012 yılını değerlendirip 2013 hedeflerine baktıklarında Latek Lojistik için ise şu tespitleri yapıyor: “2012 yılını 2011 yılına göre ciro ve karlılık olarak daha iyi durumda kapattık. Bu da arzulanan karlılığı yakalayamadığımız işleri bırakmanın ve lojistik sektöründe farklı faaliyet alanlarına yönelmenin sonucunda ortaya çıktı. Ambarlı geçici gümrük sahası, konteyner depolama, iç dolum boşaltma gibi hizmetleri vermiş olmamız dolayısıyla Latek Silk Ekpresi daha çok işleve sokmamız ve 53.000 DW’lik Latmar isimli gemimizle avantajlar sağladık. 2013 ile ilgili lojistik sektöründeki beklentilerin dünya ve ülke genelinde 2012’den daha kötü olmayacağı ama Latek Lojistik’in olumlu yönde ayrılacağı bir yıl olacağı beklentisi içindeyiz” 

Latek Lojistik, zararlı operasyonların tavsiye edilmesi amacıyla 2012’de Bandırma’daki liman işletmeciliği işinden çıkıldı. Bunun yerine Latek Lojistik’in işlettiği Ambarlı Limanı’nda yeni yatırımlara yönelimdi. Bir buçuk yıldır geçici ruhsatla sürdürülen faaliyetler, bu yıl kalıcı ruhsata çevrildi ve yatırımlara hız verildi. Levent Erdoğan, tesisin büyütüldüğünü belirterek “Yeni ilaveler yapıyoruz. 2012’yi yaklaşık 6 milyon dolarlık ciroyla kapatacağız gibi görünüyor. Ancak 2013’de Ambarlı Limanı’ndan yapacağımız yatırımlar sonucu 10 milyon dolarlık ciro beklentimiz var” diyor.
Levent Erdoğan, lojistik faaliyet alanından Latek Lojistik’e ait 1 gemi bulunduğunu yinelerken şu açıklamada bulunuyor: “Hedefimizde 2013’de 1 ya da 2 yeni gemiyi filomuza katarak kiralık filomuzun yerine kendi gemilerimizden oluşan bir filoyla hizmet vermektir. Denizcilik sektörü şu an için çok iyi durumda olmasa dahi bizim lojistik faaliyetlerimiz ve güçlü iş bağlantılarımız nedeniyle karlı bir şekilde yürüyor. Dünyanın 104 ülkesinde lojistik network ağımız var. Dünyada lojistik faaliyetlerimiz büyüyerek sürüyor. Özellikle Uzakdoğu’dan Türkiye’ye yapılan konsolidasyonda lider şirket olmayı sürdürüyoruz” 
BÜYÜK LOJİSTİK PROJELERİ
Latek Lojistik’in Afrika ve Arabistan Yarımadası’nda büyük lojistik projeleri ile ilgilendiğini ifade eden Levent Erdoğan, Kuzey Irak’ta da hedeflerinin bulunduğunu şu sözlerle ifade ediyor: “Kuzey Irak’ta da petrolle ilgili lojistik projelerde olmak için çalışmalarımız sürüyor. Bu projeleri gerçekleştirdiğimizde lojistik ciromuz ikiye katlanacağını düşünüyoruz. EBiDTA 2011’in 9.ayında -6 milyon 146 bin TL oldu. 2012’nin 9.ayında ise +4 milyon 593 bin TL’ye ulaştık. 2011 in ilk 9 ayına kıyasla, 2012 yılının ilk 9 ayında EBİTDA’mız da yaklaşık 10 milyon 600 bin TL’ lik artış olmuştur”
Lojistik alanında, bir dünya markası olan Latek Lojistik A.Ş 1998 yılından beri faaliyetlerini sürdürüyor. Konusunda uzman personellerimiz ile hava, deniz, kara taşımacılığı, depolama-dağıtım ve tedarik zinciri yönetimi konularında çok iyi tesis edilmiş olan Latek, olabilecek her türlü talebi zamanında ve çok yönlü olarak cevaplayabiliyor.
Yurtiçinde olduğu gibi yurtdışında da kendi organizasyonları ve geniş acenta ağı sayesinde dünyanın her köşesinde hizmet verme kapasitesine sahip olan Latek Lojistik, yüklerin çıkış noktalarından itibaren son noktaya kadar takip ve kontrol imkanlarına sahip olması özelliği ile en iyi ve doğru hizmeti verebiliyor. Latek Lojistik, Türkiye, Avrupa, Uzakdoğu ve Amerika’da bulunan, RF Terminaller ile elektronik ortamda hizmet verebilen, gümrüklü ve gümrüksüz, depolara sahip bulunuyor.
LATEK LOJİSTİK'TEN KAP'A AÇIKLAMA
Öte yandan Latek Lojistik'in "LATEK hisselerinin borsada işlem gören tipe dönüştürülmesi ile ilgili" Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklama şöyle: 
"Şirketimiz hissedarları tarafından, halka kapalı olan hisseleri halka açık hale getirilmiş olup, hali hazırda ortak satışı yoluyla satılması düşünülmemektedir. Bugun itibariyle ortaklarımız herhangi bir satış görüşmesi yapmamaktadır.
Kamuoyunun bilgisine sunarız. ."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • muhsin17 Ocak 2013 17:53

    İnsan utanır! dün basın toplantısı yapıyorsunuz bugün ortak satışı açıklıyorsunuz! Küçük yatırımcıları aptalmı sanıyorsunuz!

  • ali17 Ocak 2013 17:21

    12:34 de yaptığım yorum beni haklı çıkardı,20 milyon satış için mkk ya başvurdular

  • alican duran17 Ocak 2013 14:44

    borsagundem ekibi, okadar haber yapiyorsunuz, neden yukseldi diye ama durdo(duran dogan ofset in neden yukseldigiyle ilgili bir haber yapmadiniz hala... hisse defeter degerinin 4 katina cikti nerdeyse, hisseler toplandi tek haber vermediniz, suanda insider trading yapiliyor bunda, yildiz holding cok onemli bir miktarini satti bile, fakat haberi aciklamiyolar hala,bu yasadisi, hisseleri toplayinca aciklarlar...sizde ustunuze duseni yapip neden arastirmiyorsunuz? daha onceleri bilgi verirdiniz, ne oldu yoksa...arastirin inanmiyorsaniz, fransiz sirket fiyatta suankinden yuksek...

  • Kaan Yılmaz17 Ocak 2013 14:27

    Sayın Borsa Gündem Yönetimi; Sizi gerçekten anlamak mümkün değil. Dün Altınyağ'ı bilanço verileri ile destekleyip oyundan bahsediyorsunuz, bugün kalkmış 9 aylıkta -2.2 milyon zarar etmiş, yine 9 aylık bilançosunda negatif -103.7 milyon özsermayesi olan bir şirketin sanki bir olaymış gibi haberini veriyorsunuz. Niye tutarlı olup bu hisseye de verileri ile birlikte yorum yapmıyorsunuz. Hiç kendi kendinize çeliştiğinizin farkında değil misiniz?

  • serpil17 Ocak 2013 13:27

    Tam 3 yıl oldu böyle bir yalanına kapılıp latek lojistiğe gireli. 4.15 den aldım, hedef 250 milyon ciro,hersene temettü, kenyada lojistik üs kurmak vaadleri. eldevar 1 lira latek lojistik 3 yalan yeriline getirilmeyen vaad.

  • ALİ17 Ocak 2013 12:34

    BORSADA HİSSE ALIP SATMAKTAN BAŞKA BİR FAALİYETLERİ YOK BU HABER DE YENİ BİR SATIŞIN ÖNCÜSÜ OLSA GEREK