E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa​Latek Holding-Genpower birleşmesine şerh!---

​Latek Holding-Genpower birleşmesine şerh!

​Latek Holding-Genpower birleşmesine şerh!
24 Aralık 2013 - 21:25 borsagundem.com

Latek Holding Olağanüstü Genel Kurulu'nda birleşme girişimine SPYD muhalefet şerhi düştü, oluşan zararın ödenmesini istedi

Latek Holding Olağanüstü Genel Kurulu’nda şok gelişme… Yatırımcıları temsilen Olağanüstü Genel Kurul’a katılan Sermaye Piyasası Yatırımcıları Derneği (SPYD) Başkanı Arif Ünver ve SPYD Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Saraçoğlu, hisse satışı nedeniyle oluşan 64 milyon TL zararın şirkete ödenmesi ve birleşme oranının ödeme yapıldıktan sonra yeniden belirlenmesi konusunda yazılı ve sözlü önerge verdi. SPYD Yönetimi, SPK’nın daha önce Latek Holding’e yaptığı 64 milyon TL zararın tazmin edilmesi yönündeki kararını da hatırtalttı. 

SPK'NIN KARARI ÇOK NET, ZARAR ÖDENENE KADAR BİRLEŞME OLMASIN

Latek Holding bir süre önce birleşme stratejisiyle satılmış, yeni sahipleri birleşme konusunda hız kazandırmak için Olağanüstü Genel Kurul’u toplama kararı almıştı. Dün öğleden sonra gerçekleştirilen genel kurul toplantısına katılan SPYD Başkanı Arif Ünver, şirketin satışı sonrası varlıkların eski patrona satışı nedeniyle oluşan 64 milyon liralık zarar nedeniyle SPK'nın çok net kararları olduğunu vurgulayarak, oluşan zarar ödenene kadar birleşme sürecinin dondurulmasını gerektiğini belirtti.

BİRLEŞME ORANINI ETKİLEYECEK, YENİDEN HESAPLANMALI

Genel kurul sonrası görüşlerini aldığımız Ünver, "64 milyon liralık zarar ödendikten sonra Latek Holding'in bilanço kalemlerinde önemli değişiklikler yaşanacak. Şirketin eksi olan özsermayesi artıya geçecek bu da birleşme oranını etkileyecek. Ödeme yapıldıktan sonra birleşme oranının yeniden hesaplanması gerekiyor. Bu açıdan SPK'nın aldığı kararların uygulanması çok önemli. Biz de SPYD yapılan işlemlerden dolayı büyük zarara uğrayan halka açık şirketin zararının tazmin etilmesini istiyoruz" dedi.

ZARAR TAZMİN EDİLMEZ İSE KONUYU YARGIYA TAŞIRIZ

Bu konuda genel kurulda yazılı ve sözlü önerge verdiklerini de vurgulayan Ünver, "Eğer bu talebimiz şirketin yönetimi ve ortakları tarafından kabul edilmez ve birleşmeden önce oluşan zarar tazmin edilmez ise konuyu yargıya taşıyacağımızı da beyan ettik" diye konuştu. 

SPK "ZARARI ÖDEYİN" DEMİŞTİ 

Bilindiği üzere Sermaye Piyasası Kurulu’nun 21.11.2013 tarihli Haftalık Bülteni’nde yayınlanan kararı uyarınca LTK Dış Ticaret A.Ş. paylarının emsallerine göre bariz şekilde farklı fiyatlar (toplam 85.855.452 TL) üzerinden satın alınması ve aynı payların Levent Erdoğan’a 21.450.000 TL bedelle satılması neticesinde 64.405.452 TL zarar oluştuğu ve bu zararın faiziyle birlikte ödenmesi konusunda Şirket yöneticileri uyarılmıştı.

Olağanüstü Genel Kurul’da, gündem maddeleri arasında zarara uğrayan yatırımcıların mevzuata aykırılık teşkil eden bahse konu işlemlerde sorumluluğu bulunan Şirket yöneticileri aleyhine dava açabilecekleri hususunda bilgi verilmesi, bu kapsamda 20.08.2013 tarihinde imzalanan ve yine aynı tarihte Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda yayınlanan “Birleşme Yol Haritası” uyarınca Şirketin LTK Dış Ticaret A.Ş.'de sahip olduğu toplam 499.950 TL nominal bedeli 49.950 adet hissenin tamamının 21.450.000 TL bedelle Levent Erdoğan’a devredilmesinin onaylanması hususunun müzakere edilmesi de bulunuyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selamı03 Ocak 2014 11:55

    mujdat uslu gıbı bır mutebıslere bu ulkenın coook ıhtıyacı var.......engel olunundu ne oldu....hem yatırımcılar kar ederecek hem ulke mız kar edecektı... yazık bu buyuk yatırımcıya yazık

  • Piyasa gönüllüsü25 Aralık 2013 16:46

    Avukat bey, ayrılma hakkı kullanmak istememiş olabilirler mi, ayrılma hakkı fiyatı ile borsa fiyatı arasındaki fark enteresan, sanki başka açılardan bakmak lazım gibi...

  • Bir yatırımcı avukatı25 Aralık 2013 11:33

    Genel kurul tutanağını KAPtan okudum. Devir işleminin oylanması maddesine Arif bey muhalefet şerhi vermiş ama çekimser oy kullanmış. Malesef çekimser oy diye bir kavram yoktur, bu bir yanılgıdır, Mahkeme ve TTK nazarında çekimser oy kabul demektir. Açıkça red oyu kullanılmalıydı. Ayrılma Hakkı Tebliği de 24.12.2013de yürürlüğe girmişken bu konu daha önemlidir. Ayrılma hakkı kullanılmak istendiği zaman muhalefet şerhini tutanağa işletecek ve olumsuz oy (red) kullanacaksınız.Çekimser kalmak ayrılma hakkını kullanamamanıza yol açar.

  • Bir Küçük Yatırımcı25 Aralık 2013 11:06

    Zarar gören KY nerede? Levent Erdoğan yönetimindeyken şirketin piyasa fiyatı 0.50'lerdeydi. Müjdat Uslu alınca yeniden değerlendi. 1.40-1.50'lere kadar çıktı fiyat. O halde zarar ve aldatmaca nerede?

  • Ekonomist25 Aralık 2013 10:50

    Kervanda birleşmeden sonra hissenin defter değeri üç kat düşmüş. finansal olarak çok rahatken borc batağına sokulmuş. işte yatırımcı böyle düzülür.

  • Faruk25 Aralık 2013 10:46

    Asıl Birleşme oranında en çarpıcı durum kervansaray holdingte. Resmen yatırımcının malı erililmiş. En buyuk soygun burda. bunada birinin el atması lazım

  • sezer25 Aralık 2013 07:50

    Bu latek holding sahibi levent Erdoğan latek lojistikte bir sürü insanla knedi tahtasında fiat hareketleri yaptı. Bu manupulasyon soruşturmaları nerede?

  • Fikret25 Aralık 2013 02:16

    SPK konuya müdahale etmesi ve birleşmeyi 64 milyon ödenene kadar durdurması lazım, yatırımcı mağdur olmasın.

  • Muhalefet şerhi25 Aralık 2013 00:22

    Muhalefet şerhi ,önerge değildir ,arkasından dava açma hakkı verir.Çekimser değil red verin ki yanlışlar çıksın Arif bey korkmayın, diğer dernek bir çok şirkete ve çok büyük bankalara bile muhalefet şerhi verdi tüm maddelere hem de ,bir de dava açtılar...kimse Bahçuvan'ı vurmadı :)

  • Selim24 Aralık 2013 23:19

    Arif ÜNVER bey, bugünkü Genel Kurula satın almış olduğu 98 adet LTHOL hisselerini temsilen küçük yatırımcı olarak katılmışlardır, SPYD yönetimi olarak değil, Maliye Bakanı da hisse alıp Genel Kurula gelebilir ama gene küçük yatırımcı olarak gelir, Bakan sıfatıyla değil, bu konu sanırım tarafınızdan atlanmış.

  • Tugu24 Aralık 2013 23:15

    Bir Arif Unver cekimser oy kullandi iki Saracoglunun ismi bile gecmiyor tutanaklarda?

  • Broker24 Aralık 2013 22:56

    Gerceten Kervansaray holdingte ki birleşme koşulları akıl almaz bir olay! Nasıl bir borsa bu!

  • Kervan24 Aralık 2013 22:20

    Kervansaray holdinte ki kayıplarımızda karşılanmalı. çağrrı fiatını düşürmek için tahtayla istedikleri gibi oynayıp fiatı düşürdüler önce. sonra hisse değeri 1.50 olan kervansaray hodini batak şirketle birleştirdiler. şimdi kağıt dplerde dolaşıyor. kim koruyacak yatırımcının hakkını.

  • Mali muşavir24 Aralık 2013 22:16

    İyide bu kervansaray holding in yaptıklarını niye görmezden geliyorsunuz? Kervansaray holdingin Sis textille birleşimden ve birleşmeden sonraki bilançolarına baksın ve yapılan son işlemlere doğruluğunu bir incelesin. Birleşim öncesi hisse defter değeri 1.50 kuruşken, birleşim sonrası 0.40 kuruşa düşmüş. Rezalet düzeyde bir düşüş. Buna karşın 0.90 kuruşluk çağrı fiatı çok doğru? veya Sis textilin sahiplerine 528 milyon kadar abartılı oranda lot ihrac edilmesi doğru mu? Yatırımcı fena soyulmamış mı? Birleşme öncesi 60 milyon lotluk Kervansaray holdiningin varlıklarının değerinden butun borcları çıkarıldığında varlıkları 90 milyon ediyordu , buna göre hisse defter değeri 1.50 lira cvarında. Buna karşın kervansaray holdingin varlıklarının değerinden borclar çıkınca 170 milyon kalıyor. Tabi şirkete 528 milyon lot hak tanınıyor bu durumda hisse değeri 0.40 kuruş. Yani borsadaki şirkein 60 milyon lotuyla borsada olmayanın 528 milyon lotu birleşince hissenin defter değeri 0.50 kuruşa düşmüş. Spk nın belirlediği çağrı fiatı çok daha yukarıda olmalıydı veya kervansaray holdinin 60 milyon lotuna karşılık sis ipliğin patronlarına en fazla 120 milyon lot ihrac edilmeliydi. Ve şuan toplam şirketin işlem gören lotu 180 milyon olamlıydı. Yatırımcının abartılı sekilde hakkı yenmiş. Ayrıca bu birleşmeden önce kervansaray holdingin finansman durumu çok iyiydi,alacakları ve nakiti borcun iki katı ve buna ek olarakta yuklu duran varlıkları vardı, şirket finansman olarak çok ferahtı. Ama bu birleşme ile karşı şirketten buyuk borc yuku alınmış, sadece kısa dönemli 400 milyon borc, ve çoğunun ödeme zamanı gecmiş. ve kasadada hiç nakit yok. Devralınan borcla şirketin özsermayesi bayağı eksilmiş. SPK bu birleşmeye bu koşullarda nasıl izin verir? veya finans durumu bukadar kötü olan borsadaki şirket sahiplerine ortaklıkta 528 milyon gibi yuksek oranda lot almalarına nasıl uygun görebiliniyor? ve yatırımcının varlığını bu batak durumdaki bir şirketin borçlar içinde eritilmesine nasıl onaylanıyor?