E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzey Kore'den Trump'a ilk tepki---

Kuzey Kore'den Trump'a ilk tepki

Kuzey Kore'den Trump'a ilk tepki
25 Mayıs 2018 - 09:58 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump'ın Kuzey Kore'de gerçekleştirilmesi beklenen kritik zirveden caymasının ardından konuyla ilişkin Kore cephesinden bir açıklama geldi

ABD Başkanı Donald Trump'ın tarihi zirveyi iptal etmesiyle gözlerin çevrildiği Kuzey Kore'den ilk tepki geldi. Pyongyang yönetimi, Kim Jong-un'un Trump'la her zaman ve her şekilde görüşmeyi arzu ettiğini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Kim Kye-gwan, yaptığı açıklamada Trump'ın kararının son derece üzücü olduğunu söyledi.

ABD lideri, dün Kim Jong-un'a gönderdiği mektubu paylaşmış ve zirvenin gerçekleşmeyeceğini dünyaya ilan etmişti. Söz konusu tarihi buluşmanın 12 Haziran'da Singapur'da yapılması planlanıyordu.

Daha önce de zirvenin ertelenebileceğini dile getiren Trump, mektubunda şu ifadelere yer verdi: "Son müzakere ve görüşmelerimize ilişkin uzun zamandır iki tarafça  12 Haziran’da Singapur’da yapılması planlanan zirveyle ilgili zamanınız, sabrınız  ve çabanızı takdir ediyoruz. Ne yazık ki son açıklamalarınızda gösterdiğiniz büyük öfke ve açık  düşmanlığa dayanarak,uzun zamandır planlanan toplantıyı yapmanın şu anda uygun  olmayacağını hissettim.

Lütfen bu mektubu iki tarafın iyiliği için ancak dünyanın  zararına yapılmayacak olan Singapur zirvesini temsilen kabul edin. Nükleer kabiliyetlerinizden bahsediyorsunuz ancak bizimkiler o kadar devasa ve güçlü ki  Tanrı’ya asla kullanmak zorunda kalmamamız için dua ediyorum. Zirve ile ilgili fikrinizi değiştirirseniz beni aramak veya bana  yazmak konusunda tereddüt etmeyin."

FOTOĞRAFLAR GECE YARISI GELDİ

Trump'ın kararını duyurmasından saatler önce Kuzey Kore Punggye-ri'deki nükleer tesisi imha etmişti. Yabancı gazetecilerin tanık olduğu yıkımda, tüneller havaya uçuruldu.

Yıkımın fotoğrafları gece yarısı Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı tarafından gece yarısı dünyaya servis edildi.

BAHARDAN FIRTINAYA...

Yeni yılın ilk günleriyle birlikte başlayan Kore Yarımadası'ndaki bahar havası, son günlerde yerini fırtınaya bırakmış durumda.

Güney Kore ile tarihi bir buluşma gerçekleştiren Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ABD Başkanı Donald Trump'la randevusunu iptal etme sinyallerini daha önce vermişti. Kim'i kızdıran ise, Washington'da dillendirilen Libya modeli ve Güney Kore'nin ABD ile yaptığı tatbikat.

Devrik Libya lideri Muammer Kaddafi 2003'te nükleer programından vazgeçmesi karşılığında, ambargoların kaldırılması için Batılı güçlerle uzlaşmıştı. Ancak sekiz yıl sonra Batı destekli isyancı güçler tarafından Kaddafi öldürüldü.

2017'de imza attığı füze testleriyle dünyayı titreten Kim'i öfkelendiren bir diğer başlık, ABD ve müttefiklerinin Kore Yarımadası üzerindeki askeri tatbikatı. Pyongyang tatbikat nedeniyle Güney Kore ile masaya oturmayacağını çoktan ilan etti bile.

Pentagon ise hafta sonu ünlü bombardıman uçakları B-52'lerin artık Kore Yarımadası üzerinde uçmayacaklarını açıklamıştı. Söz konusu adım, Kuzey Kore'nin tepkisini çekmemek için atılmıştı.

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adam25 Mayıs 2018 10:43

    Gelmiş geçmiş en tehlikeli ve dengesiz ABD başkanı bu adam.

  • fafa25 Mayıs 2018 10:09

    Amerika saygısız ve güven vermiyor,iyi niyetli değil;ne elde edilmek isteniyorsa bir oturumda olmazda bir kaç oturumda olur. Amerika diyor ki:Bana teslim ol.Bütün ülkelere aynı gözle bakıyor.