E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzey Kore'den ABD'ye tehdit gibi açıklama---

Kuzey Kore'den ABD'ye tehdit gibi açıklama

Kuzey Kore'den ABD'ye tehdit gibi açıklama
16 Mayıs 2018 - 10:36 borsagundem.com

Kuzey Kore, Washington'ın nükleer silahlardan vazgeçmesi konusunda ısrar etmesi halinde, Kuzey Kore lideri Kim ile ABD Başkanı Trump arasında yapılması planlanan tarihi zirvenin iptal edilebileceğini duyurdu

Kuzey Kore, Washington'ın nükleer silahlardan vazgeçmesi konusunda ısrar etmesi halinde, ABD Başkanı Donald Trump ve Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında yapılması planlanan tarihi zirvenin iptal edilebileceğini duyurdu.

Kuzey Kore Resmi Haber Ajansı KCNA'ya göre, Dışişleri Bakan Yardımcısı Kim Kye-gwan "ABD bizi köşeye sıkıştırır ve tek taraflı olarak nükleer silahlarımızdan vazgeçmemizi isterse, görüşmelere olan ilgimizi kaybederiz ve beklenen Kuzey Kore-ABD zirvesine katılıp katılmamayı yeniden değerlendirmemiz gerekir" dedi.

Bakan Yardımcısı Kim, "zirvenin Kore Yarımadası'ndaki gerginliğin azaltması için büyük umutlar taşıdıklarını ve harika bir geleceğe yönelik büyük bir adım olarak gördüklerini" söyledi, ancak ABD'nin saçma açıklamalar yaparak zirve öncesi bizi provoke etmesi çok talihsiz" diye konuştu.

Trump ve Kim zirvesinin 12 Haziran'da Singapur'da yapılması planlanıyor.

Kuzey Kore bugün Güney Kore'yle yapılması planlanan üst düzey görüşmeleri de, Güney Kore'nin ABD'yle birlikte yaptığı ortak askeri tatbikat nedeniyle iptal etmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie16 Mayıs 2018 11:07

    Kuzey Kore lideri bir tane atom bombası da Suriye'ye atsa da kurtulsak bu Suriyelilerden. Sivrisinekleri kaynağında yok etmek gerek.

  • fafa16 Mayıs 2018 10:44

    Kuzey Kore haklılık kazanıyor.

  • fafa16 Mayıs 2018 10:42

    İki Kore'nin arası düzelmez,düzelirse Amerika silah satamaz.Güney Kore Amerika'nın emrinden çıkamıyor.Güney Kore ikili oynuyor.

  • POLAT ALEMDAR16 Mayıs 2018 10:41

    inanmayın bu adamda abd nin danışıklı döğüş adamları .abd böyle kuklalar bulmuş bir birlerini tehdit edip dünya yı korkutuyorlar finans piyasalarını alt ve üst ediyorlar.nükleer savaş öyle kolaymı .kuzey kore japonya ve güney koreye atam bombası atsa abd biter neden mi.çünkü her iki ülkede abd nin kölesi ve tüm kazandıkları paraları abd tahvillerine yatırmaktadır.o yüzden müsterih olun.