E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzey Kore lideri domuz çiftliği ziyaret etti---

Kuzey Kore lideri domuz çiftliği ziyaret etti

Kuzey Kore lideri domuz çiftliği ziyaret etti
24 Nisan 2017 - 11:06 borsagundem.com

Kuzey Kore’nin sıra dışı lideri Kim Jong-un bir domuz fabrikasını ziyaret etti

Kuzey Kore’de iki milyon insan açlıktan ölüyor olabilir. Dünyanın en gizemli ülkesi Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong-un en son bir domuz çiftliğini ziyaret ederken devlet haber ajansı tarafından görüntülendi.

Etrafa gülücük saçan, hatta kahkahalar atan Km Jong-un’un domuz çiftliğini orduyu desteklemek için kullandığı belirtiliyor. Uluslararası basında ise söz konusu görüntülerin Kuzey Kore ile ilgili devlet haber ajansı KCNA tarafından yayınlanan bir propaganda haberi olduğu iddia ediliyor. Bir diğer iddia ise dünyanın en yalnız ülkesi Kuzey Kore’de Birleşmiş Milletler verilerine göre tahminen 2 milyon kişi açlıktan ölüyor.

Kuzey Kore rejiminden kaçanlar, düzenli olarak açlıktan ölen kişilerin cesetlerinin sokaklarda görüldüğünü anlatıyor. 2007 yılında Kim Jong-il yönetiminin kuralları altında olan Kuzey Kore’den kaçan insan hakları savunucusu Park Yeon mi The Express gazetesine ilginç açıklamalrda bulundu.

Babasının Kuzey Kore yönetimi tarafından açlığa mahkum edildiğini söyleyen Park Yeon mi yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

‘Her gün hayatta kalıp kalmayacağımızı merak ederdim. Yemek çok kısıtlıydı. Herkes bizim gibi açtı. Kenar köşede açlıktan ölmüş birilerini görmek bile mümkündü. Annem marketten yiyecek alırdı ancak yeterli değildi. O yüzden dağlardan yiyecek aramaya çıkardık. Bitkileri, yusufçuk böceklerini, çekirgeleri bile yerdik. Kısaca hayatta kalmak için ne olursa…”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)