E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuzey Irak'ı karıştıran 'ertelendi' açıklaması---

Kuzey Irak'ı karıştıran 'ertelendi' açıklaması

Kuzey Irak'ı karıştıran 'ertelendi' açıklaması
23 Eylül 2017 - 18:01 borsagundem.com

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül referandumuna destek veren Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), referandumun ertelendiğini iddia etti. KDP'nin sözcüsü ise iddiayı yalanladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül referandumuna destek veren Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), referandumun ertelendiğini iddia etti.

Eski Irak Cumhurbaşkanı ve KYB Genel Sekteri Celal Talabani'nin oğlu Pavel Talabani tarafından yapılan yazılı açıklamada, "KYB ve Kürdistan Demokrat Partisi'nce (KDP) referandumun ertelenmesi konusunda Birleşmiş Milletler, ABD, Fransa ve İngiltere'nin sunduğu teklif en iyi çözümdür. Kısa bir süre içerisinde tüm sorunların çözülmesi için Bağdat ile görüşmelere geçilecek. Eğer bu görüşmeler başarıya ulaşmazsa o zaman uluslararası toplumun desteğiyle bağımsızlık referandumuna gidilecek." ifadeleri kullanıldı.

Açıklama, KYB'nin resmi internet sitesi ve birçok yerel medyada yer aldıktan bir müddet sonra yayından kaldırıldı. Talabani, Facebook'tan yaptığı açıklamada, hesabının hacklendiğini belirtti. Bazı taraflar ise KYB'nin referandum açıklamasının doğru olduğunu ve böyle bir yöntemi kullanarak referandumdaki tavrını kamuoyuna iletmek istediğini savunuyor.

Öte yandan IKBY Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu ise yaptığı yazılı açıklamada, referandumunun erteleneceğine dair Pavel Talabani tarafından ortaya atılan iddianın asılsız olduğunu, böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti.

KDP Sözcüsü Mahmuh Muhammed ise yaptığı yazılı açıklamada, Talabani'nin söz ettiği KDP-KYB'nin referandumun ertelenmesi konusunda anlaştığı iddialarının doğru olmadığını kaydetti.

IKBY Başkanı Mesut Barzani'nin Başdanışmanı Hemin Hawrami de Twitter hesabından referandumun ertelenmesinin söz konusu olmadığını açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Alpertunga24 Eylül 2017 10:36

    Çapulcuların bayrağını astınız,şapur şupur yaladınız o pis adamı.şimdi oldunuz düşman.günah yazık bu ülkeye kimlere kaldık Allahım...

  • the son23 Eylül 2017 22:07

    tezkereye kabul,satışa devam.böylece karışıklık bitmez,borsa bu sene sonuna kadar böyle düşerek zaman geçirir.

  • Oyun23 Eylül 2017 21:34

    Arkadaşlar sanki ertelenecek diye asparagas haber yapılıyor destek bulduğu falan yok piyasanın satışa devam arkadaşlar oyuna gelmeyin borsa çok pahalı

  • FATİH İSLAMBUL23 Eylül 2017 21:26

    barzani kürtleri ateşe atıyor kuzey ırak kan gölüne dönecek bunun sorumlusu yahudi aşği barzani bedel ödeyeceksin

  • Koala23 Eylül 2017 20:06

    Müslüman kürt kardeşlerimizin yeni devleti hayırlı olsun

  • aksen nar23 Eylül 2017 18:59

    MECBUR ERTELENECEK YOKSA IRAK ORDUSU YAPTIRMAYACAK

  • akinci23 Eylül 2017 18:24

    iptal edin bee bunlar neyin kafasini yasiyor yedirmezler kocum iraki

  • akinci23 Eylül 2017 18:22

    ohbee kardesim refandumu bahane ederek spekler dip yapacakti malimiza cokerdi iyi haber yoksa askerimiz girmek zorunda kalacakti bu gidiste borsa 90 na yollanirdi