E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​Kuyumcunun kredi kartı sorunu çözülmeli---

​Kuyumcunun kredi kartı sorunu çözülmeli

​Kuyumcunun kredi kartı sorunu çözülmeli
09 Şubat 2014 - 10:37 borsagundem.com

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: "Esnaf yılın ilk özel gününe umut bağladı."

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, sevilen insanları anmak için alınan hediyelerin aynı zamanda ekonomiye de katkıda bulunduğunu belirtti. 
Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, ödenmesi gereken vergilerden, faturalardan ve prim borçlarından bunalan esnafın, piyasanın canlanmasıyla artık nefes almak istediğini vurgulayarak, esnafın yılın ilk özel günü olan Sevgililer Günü’ne umut bağladığını kaydetti. 

“PİYASA HAREKETLENECEK”
Bu özel günde alışverişin artacağı beklentisiyle çiçekçisinden kuyumcusuna, pastacısından konfeksiyoncusuna, terzisinden restorantına, taksicisinden hediyelik eşya satanına kadar yaklaşık 57 dalda iş yapan esnaf ve sanatkarın hazırlık yaptığını ifade eden Palandöken, "Esnafımız umudunu bu senenin ilk özel günü olan 'Sevgililer Günü'ne taşıyarak, sevdiğini unutmayan insanımızın yapacağı alışverişi bekliyor" dedi. 

“SEVGİLİLER GÜNÜ HARCAMALARI BİR MİLYAR TL’Yİ GEÇER”
Sevgililer günü kartla yapılan harcamaların son 5 yılda 4 milyar 200 milyon TL’ye yakın yapıldığını dile getiren Palandöken, "Sevgililer Günü'nde bir önceki hafta ile karşılaştırıldığında yiyecek içecek sektöründe yüzde 29 artış, kuyumcular ile çiçekçilerin cirosu ise ikiye üçe katlanıyor. Son 2 günde cirolar normalin yüzde 80’i artıyor. Kredi kartı harcamalarına bir de nakit alışveriş eklendiğinde 2 milyar liralık piyasada alış veriş yapılacak olması ekonomiyi de hareketlendirecektir. Haksız rekabet yapan korsan satıcılardan ve ucuzdur diye kalitesinden şüphelendiğiniz yerlerden alışveriş yapıp, paranızı savurmayın” ifadelerini kullandı. 

“İKİ SEKTÖR BURUK GİRİYOR”
Özel günlerin en gözde alış verişlerinin yapıldığı cep telefonu ve kuyumculuk sektörünün kredi kartlarıyla yapılan alışverişe getirilen taksit yasağı nedeniyle Sevgililer Günü’nü buruk geçireceğini kaydeden Palandöken, “Özel günlerin en gözde sektörleri bu sene burukluk yaşıyor. Alışverişlerinin yüzde 70’ini kredi kartına taksitli olarak yapan kuyumcu esnafımız büyük sıkıntıda. İnsanların hem tasarruf için hem de hediye olarak altın alan vatandaşlarımızın da birikim yapmasının önü kesilmiş oldu. Kredi kartına taksit sınırlaması sorunu çözülmeli” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • suat tosun09 Şubat 2014 14:30

    bos bos konusmayin nerde gorulmus altin taksitle alinmasi.insanlari kredi kartiyla borc batakligina surukledimiz.bence kredi kartiyla taksitlere daha fazla engelleme gelmesi.