E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKürüm Demir iflas erteleme istedi---

Kürüm Demir iflas erteleme istedi

Kürüm Demir iflas erteleme istedi
11 Mart 2016 - 16:18 borsagundem.com

Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan Kürüm Demir ve Kürüm Pazarlama için mahkemeye başvuru yapıldı

Temelleri bundan 40 yıl kadar önce atılan Kürüm Holding’e bağlı iki şirket için iflas erteleme başvurusu yapıldı. Başvurunun yapıldığı firmalardan Kürüm Demir, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıyor. Şirketin, Türkiye’nin yanı sıra Arnavutluk’ta da yatırımları bulunuyor. Kürüm Holding’e bağlı tesislerde bini aşkın kişi çalışıyor.

Hürriyet’in haberine göre iflas erteleme başvurusu ile mahkemeye son giden firmalardan ikisi Kürüm Holding şirketleri oldu. Kürüm Demir Sanayi Dış Ticaret A.Ş ve Kürüm Pazarlama A.Ş için mahkemeye başvuru yapıldı. Dava, İstanbul Anadolu 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülüyor. Davanın ilk duruşması 8 Haziran günü görülecek.

Kürüm Demir, Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alıyor. İSO’un son açıkladığı araştırmaya göre şirket 153. şırada yer alıyor. Kürüm Holding’in kurucusu Haşmet B. Kürüm, bir dönem Beşiktaş Kulübü yönetiminde de yer almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BİROL DİZDAR14 Mart 2016 15:58

    Özel şirket iflas ertelemeleri büyük soru doğuruyor Yatırım fonu alanlar dikkat etmeli:Özel şirket bonosu taşıyan yatırım fonları alınırken yatırımcıların çok dikkat etmeleri şart oldu: Yatım fonu içinde özel şirket bonosu varsa bu bonoların hangi şirkete ait olduklarını bulacaksınız. Sonra bu bu şirketin mali durumunu inçeleyeceksiniz. şirketin bonoların kuponlarını zamanında ödeme güçü olup olmadığına karar vereceksiniz. bu şekilde araştırdıktan sonra alıp almamaya karar vereceksiniz. Bu araştırmayı yapmanız konusunda herhangi bir yasal veya SPK tarfından çıkarılmış bir karar olmamasına rağmen eğer bu yatırım fonu içinde bono veya tahvili bulunan bir şirket temerrüde düşerde bono kupununu ödeyemezse yatırım fonunuz için açıklanacak fiyatta bir düşüm olacağından Bu konuda hiçbir kusurunuz olmamanıza rağmen zarara uğramanız kesin.Bu adaletsiz ve karışık durumun biran evvel SPK tarafından yatırım fon sahiplerini koruyan bir kararın çıkması beklenmelidir.

  • KARTALAĞABEYLİ13 Mart 2016 13:47

    2 EL KENSEL DÖNÜŞÜM PROJELERİNİN DEMİR YIĞINLARINDAN İSTEYEN VARMI.

  • murat13 Mart 2016 11:39

    türkiyenin ilk 500 firması içinde yer alan farklı sektörlerde çalışan ilk 500 firma içerisindeki yer alan 7 firma iflas erteleme istedi,durgunluk şirketleri iflasa götürüyor şu anki durum aslında krizden kötü çünkü yavaş yavaş bitiriyor.

  • Demirci12 Mart 2016 21:40

    Demir cevheri fiyatları yerlerde gezindiği sürece hurdadan üretim yapan şirketlerin yaşama şansı yok

  • Ekonomi hani12 Mart 2016 17:28

    10 numara idi, demek ki her şey yalan iflaslar gerçek

  • mali12 Mart 2016 14:29

    Kayyum atansın. Belki kurtulur.

  • dc11 Mart 2016 19:12

    yönetim beceriksiz ise iflas erteleme ister tabi