E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKuroda net konuştu---

Kuroda net konuştu

Kuroda net konuştu
23 Nisan 2014 - 12:17 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda, BOJ'un borç servisi görevini üstlenmeyeceğini söyledi

Japonya'nın borç yükünü azaltmak için tahvil aldığı eleştirilerine yanıt veren Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, merke bankasının yüzde 2 enflasyon hedefine ulaşılmasının ardından sadece borç servisi maliyetini düşürmek adına tahvil almayacağını söyledi. 

Muhalefetteki yasakoyucularından ve eski Japonya Ekonomi Bakanı Seiji Maehara'nın "faizlerin artması hâlinde BOJ'a bir şeyler yapması söylenebileceği" sözlerine yanıt veren BOJ Başkanı Kuroda, "Eğer hedeflerimize ulaşırsak ve fiyatlarda istikrar sağlanırsa, borç servisi maliyetlerini düşürmek için politika uygulamak ve hedefimizden uzaklaşmak gibi bir niyetimiz yok" dedi.

Öngörülmedik parasal genişleme programı 10 yıllık hükümet tahvillerinin getirisini, enflasyonun 2008'den bu yana en hızlı düzeyine ulaşmasına rağmen dünyanın en düşük seviyesine indirdi. Kuroda ve Abe, fiyatların BOJ'u rekor düzeydeki tahvil alımlarından çıkmak durumunda bırakacak düzeyde artış kaydetmesi hâlinde faizlerdeki istenmeyen artışı önlemek gibi bir sorunla karşı karşıya bulunuyorç 

Dai-ichi Life Research Institute'ün CEO'su Hideo Kumano, "Kuroda, hükümetin Japonya'nın aşırı yüksek borç düzeyini indirme çabalarını devam ettirmesi gerektiği ve BOJ'un sonsuza kadar alıcı olamayacağı mesajı veriyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)