E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlarda gün içi gelişmeler---

Kurlarda gün içi gelişmeler

Kurlarda gün içi gelişmeler
21 Ekim 2016 - 14:35 borsagundem.com

Kapital FX Araştırma Uzman Yardımcısı Yazal Kurgut , kurlardaki gelişmeleri yorumladı

EURUSD

Avrupa Merkez Bankası beklenildiği üzere faiz oranlarında değişikliğe gitmemesi ve varlık alım programına dair de görüşmediklerini ifade etmesinin ardından EUR'da aşağı yönlü riskler devam ediyor. Brexit referandumu ardından görmüş olduğu 1.0910 seviyesinin altında fiyatlanmaya devam ediyor. Uzun vadede çizilen yükselen kanalın alt bandı olarak nitelendirebileceğimiz 1.1040 seviyesinin altında tutunması satış baskısının devem edebileceğini göstermekte. Sert satışların ardından paritede tepki toparlanmaları görülmesi halinde ise 1.0910 direnci izlenebilir. Gün içerisinde FED üyelerinden gelecek açıklamalar güvercin veya şahin tavırları paritede etkili olabilir.  
 
GBPUSD

Son iki haftadır GBPUSD, 1,2130 - 1,2330 dar bandında konsolide oluyor. Paritede zaman zaman yukarı yönlü hareketlenmeler görülse de kısıtlı kaldığını görmekteyiz. Orta vadeli hareketli ortalamanın yakınsadığı 1,2800 seviyesi altında kalındıkça da; olası alımların ivme kazamayacağını ve GBPUSD'deki yönün aşağı olacağını düşünmekteyiz. Bu durumda da 1,20 seviyesi kritik bir eşik olarak karşımıza çıkıyor. Düşüşleri frenlenmiş olan paritenin bu seviye altına gerilemesi halinde, satış baskısı momentum kazanabilir.  
 
USDCHF

FED'in faiz arttırımı ihtimali canlı tutuldukça USD G10 para birimleri karşısında güçlenmeye devam edecektir. CHF de bu para birimleriyle korele bir hareket sürdürmekte. Teknik açıdan; 50 günlük hareketli ortalamanın, 200 günlük hareketli ortalamayı yukarı doğru kırdığını görmekteyiz. Buna ek olarak, bu hareketli ortalamaların oluşturduğu dar bandın aşılmasıyla birlikte; paritede yukarı yönlü fiyatlamalar momentum kazanmış durumda. Parite bununla birlikte son 6 ayın en yüksek seviyesi olan 0,9958'e kadar tırmandı. Bu açıdan 0,9960 direnci öncelikli izlenmesi gereken seviye olacaktır. 1,0000 psikoloji eşik seviyesi dikkatle izlenmelidir. Bu seviye üzerinde alımlar daha da hız kazanabilir. Aşağı yönlü fiyatlamalarda ise 0,9750 üzerinde kalındıkça, görünüm CHF alehinde olmayya devam edebilir.   
 
BRENT

Geçtiğimiz gün petrol sert düşüşün ardından bugün tekrar değer kazanımına devam etmekte. Piyasa Cezayir'de alınan kararların uygulanma aşamasına geçmek için Kasım ayındaki Viyana toplantısını beklemekte. Geçtiğimiz haftalarda hızlı yükselişini bu hafta frenlemiş durumda. Fiyatlar üretim kesintisine ilişkin piyasa beklemede olduğu için yatay konsolide olmaktadır. Ancak 53.30 - 51.10 bandı dışına taşan fiyatlama momentumu kuvvetlendirebilir.

Kapital FX

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)