E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKüresel riskler altın yatırımcısına yaradı---

Küresel riskler altın yatırımcısına yaradı

Küresel riskler altın yatırımcısına yaradı
19 Ağustos 2017 - 12:10 borsagundem.com

Küresel siyasi ve jeopolitik gerilimler nedeniyle "güvenli liman" olarak görülen altına yönelen yatırımcılar, temmuzda yüzde 2,19, bu ayın ilk 3 haftasında ise yüzde 1,41 getiri elde etti.

Küresel siyasi ve jeopolitik gelişmelerin etkisiyle piyasalarda risk iştahının azalması sonucu "güvenli liman" olarak görülen altına yönelen yatırımcılar, temmuzda yüzde 2,19, bu ayın ilk 3 haftasında ise yüzde 1,41 getiri elde etti.

ABD ile Kuzey Kore arasında yaşanan siyasi gerilimin ardından son haftalarda yatırımcıların gündemine tekrar giren altın, fiyat itibarıyla son dönemde dalgalı bir seyir izlemesine karşın yatırımcısının yüzünü güldürdü.

Yeni yıla dolar kuruna paralel sert yükselişlerle başlayan gram altın, ocak ayını yüzde 12,73 değer kazancıyla tamamladı. Ocaktaki yükselişini takip eden aylarda sürdüremeyen gram altın, şubat, mart, nisan, mayıs ve haziranı değer kaybıyla tamamlamasının ardından temmuzda artışa geçti. Gram altın geçen ay yüzde 2,19 yükseliş kaydetti.

Küresel piyasalarda yaşanan belirsizlikler ile ABD-Kuzey Kore arasında yaşanan gerilimin etkisiyle yükselişini bu ay da sürdüren altının gram fiyatı ilk 3 haftada yatırımcısına yüzde 1,41 getiri sağladı. Altının gram fiyatı, yılın başından bu yana ise yüzde 11,66 değer kazandı.

Ons altının fiyatı ise 9 aydan sonra cuma günü tekrar 1.300 doların üzerini gördü. Ons altın, bu ayın ilk 3 haftasında yatırımcısına yüzde 1,42, bu yıl ise yüzde 11,86 getiri sağladı.

Analistler, ABD ve Kuzey Kore arasında yaşanan gerilimin küresel piyasalarda risk iştahını azalttığını, bu nedenle yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altına yöneldiğini ifade ederek, altın fiyatlarında yönü jeopolitik ve siyasi risklerin belirlediğini söyledi.

"ALTININ GRAM FİYATINDA ASIL HEDEF 150 LİRA"

AA Finans Analisti İslam Memiş Kuzey Kore'nin balistik füze denemeleri ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore'ye karşı yaptığı açıklamalarla fiyatı artan altında, yükselişin devam edebileceği öngörüsünde bulundu.

Memiş, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.250 dolar seviyesini destek, 1.305 dolar seviyesini ise direnç olarak izlemeye devam edeceklerini belirterek, yıl sonuna kadar altının ons fiyatında 1.350-1.400 Dolar seviyelerinin test edilmesinin sürpriz olmayacağını söyledi.

Altının gram fiyatının hem dolar/TL'den hem de altının ons fiyatından aldığı destekle yükselişini sürdürebileceğini kaydeden Memiş, geçen hafta 147,50 lirayı test eden altının gram fiyatında, asıl hedefin 150 lira olduğunu bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)