E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel risk iştahı borsaları yükseltiyor---

Küresel risk iştahı borsaları yükseltiyor

Küresel risk iştahı borsaları yükseltiyor
02 Haziran 2017 - 08:18 borsagundem.com

Dünya borsaları yükselişlerini sürdürmeye devam ediyor

ABD'de dün açıklanan pozitif istihdam rakamları ve imalat verileri ile beraber Avrupa'da fabrika aktivitesinin hızlandığını gösteren verilerin ardından Asya piyasaları son iki yılın üzerinde bir sürenin en yüksek seviyesine çıkarken, küresel hisse senedi piyasaları da destek buldu.
Dünya genelinde 46 hisse senedi piyasasını takip eden MSCI ACWI bu hafta yüzde 0.5 yükselerek rekor seviyesine yükseldi. Japonya dışındaki Asya Pasifik piyasalarını takip eden MSCI endeksi de Güney Kore'deki kazançların öncülüğünde yüzde 0.6 yükseliş kaydetti. Japon Hisse senetleri  de yüzde 1'in üzerinde bir artış gerçekleştirerek psikolojik olarak önemli olan 20,000 seviyesinin üzerine Ağustos 2015'ten bu yana ilk defa yükseldi. Sumitomo Mitsui Varlık Yönetimi üst düzey stratejisti Masahiro Ichikawa, "Piyasada beklentiler çok iyi. Wall Street'te görülen güçlü hareketler Nikkei'yi de yönlendirecek" dedi.
Wall Street'te volatilite endeksi  10 seviyesinin altına düşerek geçtiğimiz ay görülen son 10 yılın en düşük seviyesine yaklaşırken, yatırımcıların yakın vadede piyasada sakinlik gördüklerine işaret etti. ABD'den dün açıklanan özel sektör istihdam verileri 185,000'lik beklentiye karşılık 253,000 olarak gerçekleşirken, ABD'de imalat verileri de Nisan'da 54.8'den 54.9'a yükseldi. ABD'de yakın dönemde takip edilecek siyasi gelişmeler arasında eski FBI direktörü James Comey'in önümüzdeki hafta Senato'da Rusya'nın 2016 seçimlerine müdahalesi iddialarını inceleyen komisyona vereceği ifade izlenecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahmet akbulut02 Haziran 2017 09:31

    nereye kadar..peki bir gün satarsanız neden satarsınız...sonra olan bizim gibi küçük yatırımcılara oluyor..