E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasaların gözü Jackson Hole toplantısında---

Küresel piyasaların gözü Jackson Hole toplantısında

Küresel piyasaların gözü Jackson Hole toplantısında
25 Ağustos 2016 - 09:18 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda dikkatler, Fed Başkanı Janet Yellen'ın Jackson Hole'da yapacağı konuşmaya çevrildi

Dolardaki ralli, finans piyasalarının büyük bölümünün, ABD'de faşz artırımının büyüklüğü ve zamanlamasına ilişkin işaretlerin gelebileeği fed Başkanı Janet Yellen'ın Cuma günü Jackson Hole yapacağı konuşma öncesi istikrar kazanması ile birlikte gücünü kaybetti. Çin hisse senetleri ve demir cevheri aşağı yönde hareket etti.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Fed yetkililerinden gelen şahin tondaki yorumların etkisiyle gerçekleştirdiği 4 günlük çıkışı durdurdu. MSCI Asya Pasifik Endeksi'nde son iki haftada görülen dalgalanmalar 2012'den bu yana en düşük seviyesine geriledi ve Japonya ve Hong Kong hisse senetlerindeki dalgalanma beklentilerini gösteren endeksler bu yılın en düşük seviyeleri yakınında. Ham petrol, ABD stoklarındaki beklenmedik artışın ardından bir haftanın en düşük seviyesinde tutunurken, demir cevheri bu ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirdi.

Küresel hisse senetlerinin son bir yılın en yüksek seviyesine çıkmasına neden olan ralli, Fed'in 2016 yılında faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin arttığı bir ortamda, haftanın başından bu yana etkisini yitirdi. ABD'de parasal sıkılaştırma, Asya ve Avrupa'da önemli merkez bankalarının büyümeyi desteklemek için borçlanma maliyetlerini düşürdüğü ve teşvikleri artırdığı ve buna bağlı olarak Almanya ve Japonya'da 10 yıl vadeli tahvillerin faizlerinin negatif bölgeye düştüğü bir dönemde, finans piyasalarına istikrarsızlık getirme riski taşıyor.

Singapur'da KGI Fraser Securities stratejisti Nicholas Teo, "Herkes Yellen'ı bekliyor ve Yellen'ın tüm traderların beklediği itici gücü sağlayacağından emin değilim," dedi ve "Fed'in şimdiye kadarki söylemi dengeliydi, ancak son iki haftada oldukça şahin yorumlar geldi" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'de Perşembe günü açıklanacak olan veriler, dayanıklı tüketim malları siparişlerinin Temmuz ayında sıçrama yaptığını ve hizmet sektörünün bu ay yukarı yönde hareket ettiğini göstermesi bekleniyor. Almanya'da iş dünyası güven endeksi ve İngiltere'de de perakende satış verileri açıklanacak. Medtronic Plc ve Vivendi SA kar açıklayacak aAvrupalı şirketler arasında yer alıyor. Brezilya'da Senato tarihi soruşturma oturumuna başlayacak ve bu oturum sonucu Başkan Dilma Rousseff'in görevden uzaklaştırılması bekleniyor.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 13:23'te öncekki kapanış seviyesi yakınındaydı.

BloombergHT

Borsa Suriye ve Yellen öncesi temkinli

 

Günün önemli şirket haberleri - 25.08.2016

 

Avrupa borsalarının ekside açılması bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)