E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda yoğun veri akışı---

Küresel piyasalarda yoğun veri akışı

Küresel piyasalarda yoğun veri akışı
29 Ağustos 2014 - 09:14 borsagundem.com

Haftanın son işlem gününde Asya ile başlayan ve gün sonuna kadar devam edecek yoğun veri takvimi ve Ukrayna ile ilgili gelişmeler izlenecek

Küresel piyasalar dün genel olarak kar satışları ve jeopolitik risk algısı ile negatif bir seyir izlerken, haftanın son işlem gününde Asya ile başlayan ve gün sonuna kadar devam edecek yoğun veri takvimi ve Ukrayna ile ilgili gelişmelere odaklandı.

ABD'de dün açıklanan 2. çeyrek GSYH, bekleyen konut satışları ve haftalık işsizlik başvuruları beklentilerden iyi gelirken, Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan gerilimin tırmanabileceğine ilişkin tedirginlikler piyasaları negatif etkiledi. Bugün de yoğun veri akışının ve Ukrayna ile ilgili haber ve açıklamaların piyasaların yönü üzerinde belirleyici olması bekleniyor. Dün Dow Jones endeksi yüzde 0,25, S&P 500 endeksi yüzde 0,17, Nasdaq endeksi yüzde 0,26 düşüş kaydederken, 10 yıl vadeli tahvil faizleri de yüzde 2,37'den yüzde 2,33'e geriledi. 

Avrupa tarafında tüketici güven endeksi ve Almanya'da açıklanan verilerin ardından avro/dolar paritesi bir yılın en düşük seviyelerinde yatay seyrini sürdürürken, hisse senedi piyasalarında Ukrayna gerilimi ile yüzde 1'i aşan kayıplar görüldü. Analistler, bugün açıklanacak temmuz ayı işsizlik ve ağustos ayı enflasyon verilerinin takip edileceğini belirtirken, dün etkili olan kar satışlarının devam edip etmeyeceğinin kısa vadeli yön açısından belirleyici olacağını tahmin ediyor.

Asya borsalarında bugün Japonya'da açıklanan makroekonomik verilerin beklentilerin altında kalması ile olumsuz bir seyir dikkati çekiyor. Japonya'da özellikle sanayi üretimi ve konut başlangıçları verilerinin beklentilerin oldukça altında kalmasının ardından dolar/yen paritesi dünkü kayıplarını telafi ederken, Nikkei 225 endeksi yüzde 0,2 düşüşle işlem görüyor.

Yurt içi piyasalarda ise dün BIST 100 endeksi 80.200 - 80.900 arasındaki dar bantta yatay bir seyir izledikten sonra günü yüzde 0,46 artışla 80.838 puandan tamamladı. Analistler, bugün yurt içinde dış ticaret açığı verisi ile yeni kurulacak kabine ile ilgili haber ve açıklamaların piyasanın yönü üzerinde belirleyici olacağını belirterek, BIST 100 endeksinin 81.000 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydediyor.

Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:

10.00 Türkiye, ağustos ayı dış ticaret dengesi 

12.00 Avro Bölgesi, ağustos ayı TÜFE 

12.00 Avro Bölgesi, temmuz ayı işsizlik oranı

12.30 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Vekili Ahmet Davutoğlu'nun basın açıklaması 

15.30 ABD, temmuz ayı kişisel gelirler ve harcamalar

16.45 ABD, ISM Şikago PMI

16.55 ABD, Michigan Üniversitesi ağustos ayı tüketici güveni 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)