E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda Trump depremi---

Küresel piyasalarda Trump depremi

Küresel piyasalarda Trump depremi
18 Eylül 2018 - 08:09 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'e yeni gümrük tarifesi uygulaması piyasaları sarstı

Asya borsaları ve bakır fiyatları, Washington'un Çin'den ithal ürünlere yeni gümrük vergileri açıklayarak ticaret gerilimlerini tırmandırmasının ardından geriledi.
ABD borsası vadeli işlemleri geriledi. S&P 500 endeks vadeli kontratları ve Dow Jones vadeli işlemleri yüzde 0.2 düşüş kaydetti.
ABD Başkanı Donald Trump Çin'den ithal edilen 200 milyar dolar tutarında ürüne 24 Eylül'den
itibaren yüzde 10 gümrük vergisi uygulanacağını belirtti ve Çin'in herhangi bir misilleme önlemi alması durumunda daha fazla ürüne gümrük vergisi getirme uyarısında bulundu. Trump Apple ve Fitbit'den akıllı saatleri ve bisiklet kaskları ile bebek araba koltukları gibi diğer tüketici ürünlerini ayırdı.
Bloomberg'in konuya yakın bir kişiye dayandırdığı haberine göre Çin Başbakan Yardımcısı Liu
He hükümetin tepkisini görüşmek için bu sabah Beijing'de toplantı düzenleyecek.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.3 geriledi. Avustralya borası  yüzde 0.4 düşüş kaydetti.
Çin hisseleri büyük ölçüde değişiklik göstermezken, Japonya'nın Nikkei endeksi düşüş trendinin aksine yüzde 1.5 yükseldi.

DÖVİZ

Küresel piyasalar Beijing'in ABD'nin Çin'den ithal ürünlere yönelik gümrük vergisine vereceği tepkiyi beklerken, dolar hafif yükseldi ve yuan değer kaybetti. Dolar endeksi yüzde 0.09 artışla 94.585'e yükseldi. Dolar son aylarda artan ABD-Çin ticaret geriliminde güvenli liman akışlarından destek bulmuştu. Endeks Trump'ın Çin'e yönelik gümrük vergisi açıklamasının ardından ilk başta 94.607'ye kadar yükseldi. Yuan dolar karşısında hafif geriledi, dolar/yuan kuru 6.8740'a yükseldi.

PETROL

Petrol fiyatları ABD-Çin ticaret savaşındaki son tırmanmanın dünyanın iki büyük petrol tüketicisi olan bu ülkelerden gelen ham petrol talebi görünümüne gölge düşürmesiyle geriledi. Brent ham petrolünün en yakın vadeli fiyatı yüzde 0.6 düşüşle 77.61 dolara geriledi. 

ALTIN

Altın fiyatları ABD'nin Çin'den ithal ürünlere yeni gümrük vergileri getirmesinin ardından yatırımcıların küresel ticaretin yavaşlayacağı endişeleriyle dolara yönelmesiyle geriledi. Spot altının ons fiyatı dün yüzde 0.6 yükseldikten sonra bugün yüzde 0.2 düşüşle 1,198 dolara geriledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Borsacı18 Eylül 2018 08:56

    Ne deprem yaaa 0.2 düşmüş,0.3 düźmüź.Dün asıl deprem Türk borsasında değilmiydi?İs bankaı ve diğer banka hisseleri ne oldu?Tepetaklak