E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda sert düşüş---

Küresel piyasalarda sert düşüş

Küresel piyasalarda sert düşüş
12 Nisan 2017 - 08:01 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda, artan jeopolitik risklerden dolayı, hisse senetleri sert düştü

Japonya'da hisse senetleri, artan jeopolitik endişelerden dolayı yatırımcıların riskten kaçınmaları ile yende görülen yükseliş sonrası sert düştü. ABD Hazine tahvilleri kazançlarını sürdürdü ve altın bu yılın en yüksek seviyesi yakınında işlem gördü.

Japonya'da Topix Endeksi, yenin dolar karşısında Kasım ayından bu yana ilk kez seviyesini kırmasının ardından bu yılın en düşük seviyesine indi. Güney Kore hisse senetleri, altı gün süren sastış dalgasının ardından sakin seyretti. Hong Kong'da işlem gören Çin hisse senetleri, üretici fiyatları enflasyonunun gevşediğini gösteren veri sonrası geriledi. AND'nin yıl vadeli tahvillerinin faizi, son dört ayda ilk kez yüzde 2.3 seviyesinin altında kapatmasının ardından düşüşünü sürdürdü. Petrol Aralık ayından bu yana en uzun yükseliş serisini daha da genişletti.

Wall Street'in korku göstergesi olarak da adlandırılan volatilite endeksi VIX, Kuzey Kore'nin provoke edilirse bir nükleer saldırı uyarısında bulunurken, Başkan Donald Trump'ın ABD'nin sorunu Çin ile ya da Çin olmadan çözeceğini söylemesi ile birlikte Kasım ayından bu yana görülmeyen seviyelere çıktı.

Öte yandan, ABD, işaretlerin açıkça sivillere yönelik kimyasal silah kullanılmasının ardından Suriye'nin olduğunu gösterdiğini kaydetti ve Rusya'yıyanlış bilgi yayarak müttefki Suriye'yi korumakla itham etti. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Rusya'ya Esad rejiminden desteğini çekmesi çağrısında bulundu.

Para Birimleri

*Yen dolar karşısında, Salı günü yüzde 1.2 ile Ocak ayından bu yana en hızlı sıçramasını gerçekleştirmesinin ardından yüzde 0.2 daha yükselerek, Tokyo saati ile 12:04'te 109.45 seviyesine geldi.

*ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yatay seyretti. Güney kore wonu altı günlük düşüşün ardından yüzde 0.2 yükseldi.

Hisse Senetleri

*Japonya'da Topix Endeksi, banka, oto ve diğer ihracatçıların öncülüğünde yüzde 1.3 düştü. Güney Kore'de Kospi Endeksi önceki altı seansta yüzde 2 düştükten sonra yüzde 0.1'den az yükseldi. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi yüzde 0.2 geriledi.

*Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprieses Endeksi, Salı günü yüzde 0.9 düşerek son bir ayın en düşük seviyesini görmesinin ardından yüzde 0.4 kaybetti. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.4 düştü. Çin'de üretici fiyatlarındaki artış geçen ay Şubat ayındaki zirvesinden geriledi ve bu durum küresel enflasyon görünümünü olumsuz etkiledi.

*Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 0.2 düştü. Gösterge endeks Salı günü yüzde 0.1 aşağıda kapanırken, Stoxx Europe 600 Endeksi fazla değişmedi.

Tahviller

*ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi, Salı günü yedi baz puan düştükten sonra bir baz puan daha gerileyerek yüzde 2.28'e indi.

*Avustralya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi dört baz puan gerileyerek yüzde 2.49'a düştü.

Emtia

*Petrol , altı seans üst üste yükseldikten sonra yüzde 0.2 daha yükselerek varil başına 53.52 dolara ulaştı. Görüşmeler hakkında bilgiye sahip bir kaynağa göre, Suudi Arabistan, Petrol fiyatlarını güçlendirmek için, üretim kısıntısı anlaşmasının muhtemelen 2017 yılının ikinci yarısına uzatılmasını destekleyecek.

*Altın Salı günü yüzde 1.6 sıçrayarak 9 Kasım'dan bu yana en yüksek seviyesine çıkmasının ardından fazladeğişmeyerek ons başına 12,275.24 dolarda kaldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)