E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda gündem 'karlar ve veriler' ---

Küresel piyasalarda gündem 'karlar ve veriler'

Küresel piyasalarda gündem 'karlar ve veriler'
25 Ekim 2016 - 07:30 borsagundem.com

Küresel piyasalarda, şirket karları ve ekonomik veriler etkili oluyor

Asya hisse senetleri, genel olarak iyi çıkan şirket karları ve ABD ve Euro Bölgesi'nde imalat sektörünün iyileşmekte olduğunu işaret eden verilerin ardından iki haftanın en yüksek seviyesine çıkarken, sanayi metalleri değer kazandı. Dolar önemli paraların çoğu karşısında yükselirken, petrol geriledi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi'nde, Nidec Corp. ve SK Hynix Inc.'nin beklenenden iyi çıkan karların desteği ile ralli yapması ile brlikte, düşen iki hisse senedi karşılığı yaklaşık üç hisse yükseldi. Güney Kore'de Kospi Endeksi, ekonominin Çin ile artan tansiyondan zarar göreceği endişesi ile düşerken, won zayıfladı. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi yedi ayın en yüksek seviyesi yakınında tutunurken, nikel iki haftanın en sert yükselişini gerçekleştirdi ve petrol varil başına 50 dolara doğru geriledi.

Standard & Poor's 500 Endeksi'nde (S&P 500) karlarını açıklayan şirketlerin yaklaşık yüzde 80'inin karı beklenenden daha iyi çıkarken ve bu durum yatırımcıların moralini düzeltirken, ABD ekonomik verilerindeki iyileşme, Fed'in faiz artırımına gitmesi için zemini kuvvetlendiriyor. Pazartesi günü açıklanan imalat sektörü Ekim ayı verileri, ABD'de imalat sektörünün son bir yılın en güçlü durumunda olduğunu ve Euro Bölgesi ekonomisinin 2016 yılının en hızlı büyümesini gerçekleştirdiğini gösterdi. Dünyanın en büyük şirketi Apple Inc. Salı günü ve Google'ın ana şirketi Alphabet Inc. Perşembe günü karlarını açıklayacak.

Melbourne'de IG Ltd. baş piyasa stratejisti Chris Weston, "Bu hafta oldukça fazla risk olayı var, ancak bir grup hisse sendi endeksinde, boğalar kontrolü alıyor gibi görünüyor," dedi ve "Teknoloji ve temel tüketici sektörlerinde güçlü alımlar var ve teknoloji, Amazon, Apple ve Alphabet'in finansallarının açıklanacak olmasından dolayı, haftanın kalan kısmında fiyatlar üzerinde önemli bir rol oynayacak" şeklinde görüş bildirdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 11:04'te yüzde 0.2 yukarıda seyrediyordu.

Altın 1265 dolar seviyesinde

 

Avrupa borsalarının artıda açılması bakleniyor

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)