E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda güçlenme hakim---

Küresel piyasalarda güçlenme hakim

Küresel piyasalarda güçlenme hakim
19 Temmuz 2018 - 09:05 borsagundem.com

ABD'li şirketlerin güçlü bilanço açıklaması ile birlikte hisse piyasaları güç kazandı

Asya borsaları beklentilerin üzerinde gelen Wall Street bilançolarının küresel yatırımcı iştahını canlandırmasıyla ilk baştaki kazanımlarını artırırken, Çin para birimi yuan ticaret savaşı endişeleriyle bir yılın dip seviyesini gördü. Dolar Fed başkanı Jerome Powell'in iki gündür yaptığı açıklamalarda güçlü ekonomik görünümü desteklemesinin ardından yatırımcıların kazanımlarını nakde çevirmesiyle üç haftanın zirvesinden geriledi.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.32, Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.3 ve Avustralya borsası yüzde 0.4 yükseldi.

Şanghay Composite endeksi bölgesel yükselişin aksine yüzde 0.13 geriledi. Powell'ın dünyada artan korumacılığın zamanla küresel ekonomik büyümeye risk oluşturacağı uyarısında bulunmasına rağmen ABD ekonomisinin sağlıklı olduğunu tekrarlaması hisse senedi piyasalarına destek verdi. 

DÖVİZ

Dolar Fed Başkanı Jerome Powell'ın bu yıl en az iki faiz artırımı daha olacağına dair beklentileri teyit eden açıklamalarının desteğiyle başlıca para birimleri karşısında yatay seyir izliyor.

Powell dün ve önceki gün ABD Kongresi'nde yaptığı açıklamalarda ABD'nin istikrarlı büyümenin devam ettiği birkaç yıllık döneme girilmek üzere olduğuna inandığını belirtti ve artan ticaret çatışmasının ABD ekonomisine yönelik oluşturduğu riskleri dikkatli bir şekilde hafife aldı.

Doların başlıca para birimleri karşısındaki seyrini izleyen endeks dün 95.407 ile üç haftanın zirvesini seviyesini gördükten sonra bugün hafif değişim göstererek 95.021 seviyesinde bulunuyor.

PETROL

Petrol fiyatları piyasanın ABD'de güçlü benzin talebi işaretlerini özümsemeye çalışması ve petrol üreticilerinin piyasaya daha fazla ham petrol süreceklerini açıklamasıyla karışık seyir izliyor.
Brent ham petrolünün yüzde 0.2 düşüşle 72.79 dolara gerilerken, ABD hafif ham petrolü yüzde 0.1 artışla 68.82 dolara yükseldi. 

ALTIN

Altın fiyatları ABD'de daha fazla faiz artırımı yapılma olasılığıyla doların yükselmesi sonucu gerileyerek dün gördüğü bir yılın dip seviyesine yaklaştı. Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün 1,220.81 dolar ile Temmuz 2017 ortasından bu yana en düşük seviyeyi gördükten sonra bugün yüzde 0.1 düşüşle 1,224.76 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)