E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda "Deutsche Bank" tedirginliği sürüyor---

Küresel piyasalarda "Deutsche Bank" tedirginliği sürüyor

Küresel piyasalarda Deutsche Bank tedirginliği sürüyor
30 Eylül 2016 - 08:15 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank'ın mali durumuna ilişkin endişelerden dolayı tedirgin

Asya hisse senetleri için 2012'den bu yana en iyisi olmaya hazırlanan bu çeyrek dönem, Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank'ın mali durumuna ilişkin endişelerin yatırımcıları tedirgin etmesi ile birlikte, oldukça sıkıntılı bir şekilde sona ermeye hazırlanıyor. Bu olumsuz hava sonucu, aralarında dolar, altın ve ülke tahvillerinin bulunduğu güvenli liman niteliğindeki varlıklar değer kazandı.

Finans hisseleri, Deutsche Bank AG hisselerinin ABD'deki işlemlerde bazı hedge fonlarının bankaya ilişkin yatırımları azaltmakta olduğu şeklinde çıkan haberin etkisiyle rekor seviyeye düşmesinin ardından, MSCI Asya Pasifik Endeksi'ni aşağı çekti. ABD ve İngiltere endeks vadeli kontratları aşağı yönde hareket ederken, Dolar Spot Endeksi yükseldi ve gösterge ABD Hazine tahvillerinin faizi üç haftanın en düşük seviyesine indi. Altın son dört günde ilk kez yükselirken, petrol, OPEC'in bu hafta üretimi kısma kararı almasının ardından bir ayın en yüksek seviyesi yakınında tutundu.

Deustche Bank'a ilişkin endişeler, ABD ve Japonya merkez bankalarının geçen haftaki toplantılarında para politikasının gevşek kalacağını işaret etmelerinin piyasada güveni artırmasının ardından, OPEC'teki anlaşmanın küresel petrol arzı fazlasına ilişkin endişeleri azaltması ile birlikte, küresel piyasalarda ön plana çıkıyor. Almanya'nın en büyük bankası Deutsche Bank'ın hisselerinin değeri, önceki yanlış uygulamalarından kaynaklanan cezaları ödemede zorluk çekeceğine ilişkin spekülasyon sonucu yarı yarıya düştü. Bu cezalar arasında ABD Adalet Bakanlığı'nın 14 milyar dolarlık talebi de yer alıyor. Uluslararası Para Fonu (IMF), Haziran ayında yaptığı açıklamada, Deutsche Bank'ın, en büyük finans şirketleri arasında, sistemik riske en büyük katkıda bulunan kurum olabileceği uyarısında bulunmuştu.

Sydney'de Rivkin Securities stratejisti James Woods, "Deutsche açık bir şekilde beklentileri olumsuz etkiliyor ve düşüşler endişe verici," dedi ve "Küresel sistemik risk açısından bir numaralı banka olarak gösterilmesinden dolayı, bu durun herkesi endişelendiriyor" şeklinde görüş bildirdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 13:48'de yüzde 0.9 aşağıda seyrediyordu ve bu çeyrekteki kazancını yüzde 8.7'ye düşürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)