E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalarda büyüme korkusu---

Küresel piyasalarda büyüme korkusu

Küresel piyasalarda büyüme korkusu
04 Mayıs 2016 - 08:01 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, küresel büyümeye ilişkin endişelerin artmasından dolayı tedirgin

Asya hisse senetleri, küresel ekonominin sağlığına ilişkin kaygıların yatırımcıları tedirgin etmesi ile birlikte düşüşünü altıncı güne taşıyarak Şubat ayından bu yana en uzun düşüş dönemini gerçekleştirmeye yöneldi. Güney Kore wonu son dört ayın en hızlı düşüşünü gerçekleştirirken, ham petrol varil başına 44 doların altında işlem gördü ve ülke tahvilleri ralli yaptı.

Japınya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi'nde, yükselen bir hisse karşılığı yaklaşık üç hisse düştü. Japonya'da piyasalar Cuma gününe kadar kapalı. Avustralya Hisse senetlerinin göstergesi S&P/ASX 200 Endeksi, madencilik devi BHP Billiton Ltd.'nin 2008'den bu yana en hızlı düşüşünü göstermesinin ardından son bir ayın en büyük kaybına hazırlanıyor. ABD ham petrolü, son iki günde yaklaşık yüzde 5 düştükten sonra fazla değişmedi. Dolar, Fed etkililerinin haziran ayında faiz artırımına yeşil ışık yakmalarının ardından, önemli para birimlerinin tümü karşısında güç kazandı. Avustralya devlet tahvilleri, ABD Hazine tahvillerindeki kazançları takip ederek yükseldi.

Küresel hisse senetlerinin Şubat ayında gördükleri en düşük seviyeden yaptığı sıçrama, son iki haftada, ekonomik veriler ve şirket karlarının yatırımcıların beklentilerini olumsuz etkilemesi ile birlikte aksamaya başladı. Citigroup Inc.'nin ABD için Ekonomik Sürpriz Endeksi (verilerin beklentilere kıyasla seyrini gösteren endeks) Şubat ayından bu yana en düşük seviyesine indi ve analistler, Standard & Poor's 500 Endeksi'ndeki (S&P 500) şirketlerin karının bu çeyrekte yüzde 8 düşmesini bekliyor. İngiltere'de imalat sanayi Nisan ayında son üç yılda ilk kez daralırken, Çin'de Salı günü açıklanan imalat verisi zayıfladı.

Bugün borsada temkinli açılış bekleniyor

Sydney'de CMC Markets baş piyasa analisti Ric Spooner, "Şimdi benzer bir konuda, traderlar, bir sonraki piyasa volatilitesinin, bu kez aşağı yönde, çok fazla uzakta olmadığı olasılığı konusunda endişe duyuyor," dedi ve "Hem ABD hisse senedi Piyasa değerlemeleri ve hem emtia fiyatları, durgun küresel talep büyümesi ortamında sürdürülmesi güç seviyelere yükseldi" şeklinde görüş bildirdi.

Güneydoğu Asya'nın en büyük ekonomisi Endonezya için bugün ilk çeyrek büyüme detayları ve ABD, Euro Bölgesi, İngiltere ve Hindistan için Nisan ayı hismet sektörü verileri açıklanacak. ABD'de ayrıca istihdam ve dayanıklı tüketim malları siparişleri açıklanacak. Kar cephesinde ise Royal Dutch Shell Plc, Simens AG, Societe Generae SA ve Tesla Motors Inc.'nin duyuruları var.

Japonya hariç MSCI Asya Pasifik Endeksi Hong Kong saati ile 11.26'da yüzde 1.2 aşağıdaydı.

BloombergHT

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)