E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar yükseldi---

Küresel piyasalar yükseldi

Küresel piyasalar yükseldi
19 Eylül 2018 - 08:33 borsagundem.com

ABD-Çin arasındaki ticaret savaşı gerilimine rağmen küresel piyasalar pozitif seyretti

Asya borsaları yatırımcıların ABD ile Çin'in birbirlerine yönelik yeni gümrük vergisi artırım kararlarını dikkate almamalarıyla birlikte geniş bantta yükselirken, ABD'nin uzun vadeli Hazine tahvil getirileri de yaklaşık dört ayın zirvesinde seyretti.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 1, artıda bulunuyor.
Shanghai bileşik endeksi dünkü yüzde 1.8 yükselişin ardından bugün yüzde 1 artıda, Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 1.3 primli seyrediyor.
ABD borsaları, Washington ile Beijing arasında devam eden ticaret anlaşmazlığının küresel ekonomik büyümeyi yapacağı etkinin endişe edildiği kadar fazla olmayacağı beklentisiyle dün geniş bantta yükseliş kaydetti.
Yatırımcıların güçlenen risk iştahına paralel olarak güvenli liman olarak görülen ABD Hazine tahvillerinin getirileri yükseldi. 10 yıllık tahvilin getirisi dün yüzde 3.059 ile 23 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyeye çıktıktan sonra yüzde 3.049'da bulunuyor. 

DÖVİZ

Dolar ABD Hazine tahvil getirilerindeki yükselişe paralel olarak yen karşısında iki ayın zirvesini gördü.
Dolar dün 112.395 yen ile iki ayın zirvesini görmesinin ardından son işlemlerde 112.30 yende bulunuyor. Yen Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) para politikasında beklendiği gibi değişiklik
yapmamasına tepki vermedi. BOJ 10 yıllık devlet tahvili getirilerini sıfıra yakın düzeyde tutma
hedefini değiştirmedi.

PETROL

Petrol fiyatları bugün yatay seyrederken, ABD'nin İran'dan petrol ihracatını sınırlayacak olan yaptırımları başladıktan sonra arz kesintisinin giderilemeyeceği endişelerinin ABD'de yükseliş kaydeden petrol stoklarına baskın geldiği görülüyor. Brent petrolünün dün yüzde 1.3 yükselen varil fiyatı bugün 79.02 dolarda yatay seyrediyor.

ALTIN

Altın, doların yatay seyri ve borsalardaki yükselişe paralel olarak değer kazanırken yatırımcıların ABD ile Çin arasında tırmanan ticaret gerilimine tepki vermediği görülüyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.3 yükselişle 1,201.72 dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)