E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar yatay seyretti---

Küresel piyasalar yatay seyretti

Küresel piyasalar yatay seyretti
20 Eylül 2018 - 08:27 borsagundem.com

ABD-Çin arasındaki ticaret savaşları gölgesinde piyasalar yatay seyretti

Asya borsaları yatırımcıların ABD-Çin ticaret savaşının etkisine ilişkin endişelerinin azalmasıyla küresel hisse senedi piyasalarındaki kazanımların etkisiyle ard arda iki gün artış kaydettikten sonra bugün de yükseldi ancak piyasalar temkinli kalmaya devam ediyor.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi Wall Street'den destek alarak ilk işlemlerde yüzde 0.02 yükseldi.
Japonya'nın Nikkei endeksi yatay seyrederken, Avustralya borsası yüzde 0.2 geriledi.
Dow Jones endeksi yüzde 0.61 artışla Ocak sonundan bu yana en yüksek seviye olan 26,405.76 seviyesinden kapanırken,S&P 500 endeksi yüzde 0.13 artışla 2,907.95 seviyesinden kapandı.
ABD Borsaları, ABD maliye politikası paketinin etkisiyle, ABD-Çin ticaret savaşının etkisinin korkulandan daha az olacağı beklentilerinden destek buldu. Ancak Citi analistleri bu hafta açıklanan konut verilerinin ilk başta yükselmesine rağmen zayıflama işaretleri gösterdiği uyarısını yaptılar. 

DÖVİZ

ABD-Çin ticaret savaşının korkulan kadar zarar verici olmayacağı rahatlamasının etkisiyle dolara olan güvenli liman talebinin azalmasıyla, dolar başlıca para birimleri karşısında yedi haftanın dip seviyesine yakın seyrediyor.
Sterlin Avrupa Birliği ve İngiltere'nin şuanki Brexit zirvesinde bir anlaşmaya varıp varmayacaklarına ilişkin temkinlilikle iki haftanın zirvesinden gerilerken, Yeni Zelanda dolar güçlü GSYH verisinin ardından üç haftanın zirvesine yükseldi. Dolar endeksi riske duyarlı diğer para birimlerinin yükselmesiyle yüzde 0.1 düşüşle 94.467'ye gerileyerek Salı günü gördüğü yedi haftanın dip seviyesi olan 94.308'e yaklaştı.

PETROL

Petrol ABD petrol stoklarında yeni bir düşüş ve güçlü ABD yakıt talebinin etkisiyle üçüncü günde de yükselirken, OPEC'in İran'da daralan ham petrol arzına çözüm bulmak için için üretimi artırmayabileceği işaretleri de fiyatları destekledi.
Brent petrolünün varil fiyatı yüzde 0.3 artışla 79.60 dolara yükseldi. 

ALTIN

Altın fiyatları doların gerilemesiyle yükseldi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün yüzde 0.5 yükseldikten sonra bugün yüzde 0.2 artışla 1,203.86 dolara yükseldi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)