E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar yatay seyretti---

Küresel piyasalar yatay seyretti

Küresel piyasalar yatay seyretti
08 Ağustos 2018 - 08:58 borsagundem.com

ABD-Çin ticaret savaşı küresel piyasalarda baskı unsuru oluyor

Asya borsaları bilançolardan destek alan Wall Street'i izleyerek yükselirken, Çin'in ekonomiyi destekleyici adımlar atacağı beklentisi ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin yarattığı endişeleri hafifletti.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.5, Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.4 yükseldi.
ABD'nin S&P 500 endeksi dün yüzde 0.3 yükselerek 2,858 puana çıktı. Bu seviye endeksin Ocak ayında gördüğü zirvenin sadece yüzde 0.5 altında bulunuyor. ABD'li şirketlerin açıkladığı güçlü ikinci çeyrek bilançoları ülke ekonomisinin iyiye gittiği beklentilerini kuvvetlendiriyor. Thomson Reuters verilerine göre S&P 500 şirketlerinin net kârı Nisan-Haziran döneminde geçen yıla göre yüzde 23.5 arttı.
Bu gelişmeler doğrultusunda ABD hisse piyasalarındaki oynaklığın bir ölçüsü olan ve korku endeksi olarak bilinen CBOE oynaklık endeksi yedi ayın en düşük seviyesi olan 10.93'e geriledi.
Elektrikli araba üreticisi Tesla'nın hisseleri şirket yöneticisi Elon Musk'ın şirketi borsa kotu dışına almayı değerlendirdiğini açıklamasının ardından yüzde 11 yükseldi. Çin'de ise hisse piyasaları dört gündür devam eden güçlü satışların ardından altyapı projelerinde kamu harcamalarının artacağı beklentisiyle yükselişe geçti. 

DÖVİZ

Dolar son günlerdeki değer artışının ardından ABD ile Çin arasındaki ticaret geriliminin hafiflemekte olduğuna yönelik belirtilerle yönünü aşağı çevirdi. Dolar, ABD'nin dün akşam Çin'den ithal 16 milyar dolar tutarındaki üründen yüzde 25 gümrük vergisi almaya bu ay içinde başlayacağını açıklamasına rağmen bir miktar değer yitirdi. Analistler yatırımcıların iki ülke arasındaki ticaret gerilimine artık daha az tepki verdiğine dikkat çekti.
Dolar endeksi yüzde 0.2 kayıpla 95.011'de bulunuyor. Endeks dün yüzde 0.4'e yakın gerilemiş, ancak sonra kayıplarını kısmen telafi etmişti.

PETROL

Petrol fiyatları ABD'de ham petrol stoklarının gerilemesi ve İran'a başlatılan yaptırımlardan destek bularak yatay seyretti. ABD ham petrolünün en yakın vadeli kontratları yüzde 0.1 artışla 69.28 dolardan işlem görürken, Brent petrolünün en yakın vadeli fiyatı 74.61 dolar ile yatay seyrediyor.
ABD ve Brent petrolü son iki günde art arda değer kazandı. ABD'de yayımlanan özel sektör verilerine göre ham petrol stokları 3 Ağustos'ta sona eren haftada 6 milyon varil gerileyerek 407.2 milyon varile çıktı. Resmi stok verisi bu akşam yayımlanacak.

ALTIN

Altın, doların yuan ve euro karşısında değer kaybetmesinden destek bularak art arda ikinci seansta da değer kazandı. Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün yüzde 0.4 yükseldikten sonra bugün yüzde 0.2
artıda 1,213.56 dolarda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)