E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar yatay seyretti---

Küresel piyasalar yatay seyretti

Küresel piyasalar yatay seyretti
24 Nisan 2018 - 09:15 borsagundem.com

Dolar kurundaki hareketle birlikte yatırımcılar hisse piyasalarında neler olacağını beklemeye başladı

Asya borsaları iki haftanın dip seviyesinden yükselirken, yatırımcılar son günlerdeki sert satışların ardından işlemlerini durdurdu ve doların yükselişinin sürdürülebilir olup olmadığını görmek için bekliyorlar.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi art arda iki gün düşüş kaydederek, 9 Nisan'dan bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra yüzde 0.2 yükseldi.
Japonya'nın Nikkei endeksi ihracatçı şirketleri destekleyen yendeki düşüşün etkisiyle yüzde 0.7 yükseldi.
ABD tahvil fiyatları da yükselerek, dört günlük düşüşü geride bıraktı. Bu düşüş ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvil getirilerini 2014'ün başından beri görülmeyen seviye olan yüzde 3 kilit psikolojik seviyeye yaklaştırmıştı.
Son beş günde yükselen dolar endeksi dört ayın zirvesine yakın seviyede hareket ediyor.
Petrol ve emtia fiyatlarının son haftalarda yükselmesiyle enflasyon endişeleri artıyor. ABD borsaları, tahvil getirileri endişelerinin şirket bilançoları konusundaki iyimserliği dengelemesiyle sınırlı değişim gösterdi. Thomson Reuters verilerine göre, analistler, S&P 500 şirketlerinin ilk çeyrekte yaklaşık
yüzde 20 ile yedi yılın en güçlü bilançolarını açıklamalarını bekliyorlar. S&P 500'de yer alan şirketlerin yaklaşık yüzde 18'i bilançolarını açıkladı ve yüzde 78.2'si beklentilerin üzerinde bilanço açıkladı. 

DÖVİZ

Dolar ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirilerinin yüzde 3 olan kilit psikolojik seviyeye doğru yükselmesiyle başlıca para birimleri karşısında destek bulduktan sonra üç ayın zirvesinde
bulunuyor.
ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirileri artan kamu borcuna dair endişeler ve yükselen petrol fiyatlarından kaynaklanan enflasyonist baskılarla dün yüzde 2.998 ile dört yıldan uzun sürenin en yüksek seviyesini gördü.
ABD 10 yıllık tahvil getirisi daha sonra bu seviyeden geri çekilerek, bugün ilk işlemlerde yüzde 2.964 seviyesinde bulunuyor.
Dolar endeksi 91.076 ile 12 Ocak'tan bu yana en yüksek seviyesini gördükten sonra 90.929'da yatay seyrediyor.
Dolar yen karşısında 108.87 ile iki ayın zirvesini gördükten sonra yüzde 0.1 artışla 108.82'de bulunuyor.

PETROL

Brent ham petrolü ABD'nin İran'a yaptırım uygulayabileceği ve OPEC öncülüğünde arz kesintilerinin devam ettiği sırada yakıt arttığı için arzın sıkılaşacağı beklentileriyle altıncı günde de yükselerek varil başına 75 dolar seviyesini geçti. Brent petrolünün varil fiyatı ilk işlemlerde varil başına 75.20 seviyesine
yükselerek, 27 Kasım 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

ALTIN

Altın fiyatları yükseldi ancak doların ve ABD hazine tahvil getirilerinin yükselmesi ve azalan jeopolitik endişelerin altına olan talebi azaltmasıyla iki ayın dip seviyesine yakın seviyede bulunyor.
Altının spot piyasadaki ons fiyatı önceki üç işlem gününde düşüş kaydettikten sonra yüzde 0.1 artışla 1,325.81'e yükseldi.Ancak dün gördüğü 6 Nisan'dan bu yana en düşük seviye olan 1,321.81 dolara yakın seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)