E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar Sterlin ve Fed beklentilerini izliyor---

Küresel piyasalar Sterlin ve Fed beklentilerini izliyor

Küresel piyasalar Sterlin ve Fed beklentilerini izliyor
12 Ekim 2016 - 16:44 borsagundem.com

Uluslararası piyasalar, Fed'in faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentiler ve Başbakan May'in açıklamaları ile yön bulan sterlini izliyor

Sterlin, İngiltere Başbakanı Theresa May'in Brexit planının Parlamento'nun oylamasına olanak tanıyan teklifi kabul etmesinin ardından ralli yaptı. Avrupa hisse senetleri, yatırımcıların şirket karlarının büyüme işaretleri olarak değerlendirmeleri ve ABD para politikasının sıkılaştırılacağına ilişkin beklentileri izlemeleri ile birlikte dalgalı bir seyir izledi.

Sterlin, May'in kararının İngiltere hükümetinin Avrupa Birliği ile Brexit müzakerelerinde daha ölçülü bir tavı alacağı beklentisini güçlendirmesinin ardından, Ağustos ayından bu yana en sert yükselişini gerçekleştirdi. Avrupa hisse senetleri fazla değişmezken, MSCI Asya Pasifik Endeksi üç haftanın en düşük seviyesine doğru geriledi. Taylan'da Hisse senetleri ve para birimi, Kral Bhumibol Adulyadej'in sağlık durumunun iyi olmadığı şeklinde kraliyet ofisinden gelen açıklamanın ardından bu haftaki kayıplarını genişletti. Petrol, dünyanın en büyük enerji ihracatçısı Rusya'dan üretimi dondurma konusundaki koordineli girişime katılacağına ilişkin yeni taahhütlerinin ardından yükseldi.

May'in kanun yapıcıların Brexit için oylama yapmasıonı sağlama yönündeki kararı, İngiliz Başbakanı'nın müzakerelerde katı tutum takınacağı beklentisi ile tetiklenen ve dört gündür süren satışların durmasını sağladı. Bu hafta döviz piyasasında tedirginlik yaratan tek para birimi sterlin değildi. Tayland para birimi bahtOcak ayından bu yana en düşük seviyesine inerken, Güney Afrika para birimi rand Salı günü, maliye bakanının usulsüzlük nedeniyle ifade vermeye çağırılmasının ardından üç ayı aşkın sürenin en sert düşüşünü gerçekleştirdi. Bu gelişmeler, Fed'in faiz artırımına yaklaşmakta olduğu beklentilerinden güç alan doları daha da destekledi.

Londra'da Morgan Stanley'in şef küresel döviz stratejisti Hans Redeker, "Oylama, Theresa May hükümetinin müzakelerde manevra alanını daraltan önemli bir ödündü," dedi ve "Bu durum sterlin için pozitif olarak değerlendiriliyor" şeklinde görüş bildirdi.


Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)