E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar şirket karları ve petrol ile düştü---

Küresel piyasalar şirket karları ve petrol ile düştü

Küresel piyasalar şirket karları ve petrol ile düştü
26 Ekim 2016 - 07:48 borsagundem.com

Küresel piyasalar, şirketlerin hayalkırıklığı yaratan bilançoları ve petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte gevşedi

Asya hisse senetleri, petrol fiyatlarındaki düşüşler ve Apple Inc.'nin hayalkırıklığı yaratan mali sonuçlarının ardından, ABD endeks vadeli kontratları ile birlikte düştü.

Enerji şirketlerinin hisse senetleri, iki haftanın en yüksek seviyesinden gevşeyen MSCI Asya Pasifik Endeksi'ndeki düşüşlere öncülük etti. Dünyanın en büyük şirketi Apple, 2001'den bu yana ilk kez yıllık bazda satışlarının düştüğünü açıklamasının ardından, ABD'de kapanış sonrası işlemlerde yüzde 3.1 kadar değer kaybetti. Ham petrol, Rusya'nın OPEC öncülüğündeki üretim kısıntısına katılmayacağını kaydetmesinin ardından üç haftanın en düşük seviyesine indi. Avustralya doları, tüketici fiyatlarındaki artışın diğer bir faiz indiriminin gelmekte olduğu beklentisini zayıflatması sonucu son bir haftanın en hızlı yükselişini gerçekleştirirken, iki yıl vadeli Avustralya tahvilleri değer kaybetti.

Sydney'de Shaw and Partners Ltd. kıdemli varlık yöneticisi James Audiss, "Çok sayıda ülke OPEC'in üretimkısıntısı kararından muaf tutulmak istiyor ve bu durum petrol üzerinde baskı yaratıyor," dedi ve "Apple'ın ileriye dönük beklentileri iyi değil ve bu durum daha da düşüşe yol açabilir" şeklinde görüş bildirdi.

Apple iPhone'ların düşen fiyatları ve tatil dönemi için beklenenden daha düşük karlılık tahmini, S&P 500 Endeksi'nde şimdiye dek finansallarını açıklayan şirketlerin dörtte üçünün beklenenden daha iyi kar açıklaması ile birlikte genelde pozitif geçen kar sezonu için şüpheleri artırdı. Büyük petrol üreticilerinin üretim kısıntısı kararına iştirak etmeyeceğine ilişkin endişeler, ABD başkanlık seçimlerinin olası sonuçları ve Fed'in bu yılki politika toplantılarına ilişkin güvenin biraz daha artması sonrası bir miktar yatışan finans piyasalarında tedirginlik yaratıyor.

Bank of America Merrill Lynch'in hazırladığı ve küresel hisse senetleri, faizler, kurlar ve emtia vadeli işlemlerindeki beklenen fiyat dalgalanmalarını ölçen GFSI Piyasa Riski Endeksi 2014'ten bu yana en düşük seviyesine indi. Tahmin şirketi FiveThirtyEight'e göre Hillary Clinton'ın gelecek ay yapılacak ABD başkanlık seçimlerinden zaferle çıkma ihtimali yüzde 86.5 ile rekor seviyeye çıkarken, Fed'in bu yıl faiz artırımına gitme olasılığı yüzde 73 seviyesine ulaştı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 11:39'da yüzde 0.3 aşağıda seyrediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)