E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar satıcılı seyretti---

Küresel piyasalar satıcılı seyretti

Küresel piyasalar satıcılı seyretti
15 Kasım 2018 - 08:25 borsagundem.com

Küresel piyasalar ABD-Çin arasındaki ticaret savaşının etkisini kaybedecek olmasına rağmen düşüşe geçti

Asya borsaları, Çin'in ABD'nin ticaret taleplerine yazılı cevap gönderdiği haberleriyle artış kaydeden Çin hisselerinden destek bularak yükselirken; petrol fiyatları ise arz fazlası endişeleriyle gerilemeye başladı. ABD hükümet kaynakları dün Reuters'a yaptıkları açıklamada, Çin'in ABD'nin ticaret reformu taleplerine bir cevap gönderdiğini belirterek, iki tarafın ticaret savaşına son vermek için müzakerelere yeniden başlayacağı umutlarını güçlendirdi. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatları yüzde 0.6 düşüşle varil başına 55.92 dolara geriledi. Art arda 12 gündür düşüş kaydeden ABD petrolü dün hafif yükselmişti. Brent ham petrolü ise yüzde 0.5 düşüşle 65.89 dolara geriledi.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 0.2 yükseldi. Endeks, petrol fiyatlarındaki sert düşüşün talep görünümü ve küresel büyümeye ilişkin endişeleri artırmasıyla dün gerilemişti. Şanghay Composite yüzde 0.8, Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0.4 yükseldi. 

Avrupa ve ABD borsalarında ise satışlar etkisini gösterdi.

DÖVİZ

Dolar, euro ve sterlin karşısında değer kaybetti. İngiltere başbakanının taslak Brexit planı için kabine onayı almasından sonra euro ve sterlin yükseldi, ancak planın parlamento engellerini aşıp aşmayacağı konusunda endişeler daha büyük kazanımları sınırladı. Başbakan Theresa May'in dün Brexit anlaşmasının taslağı konusunda üst düzey bakanlarının desteğini alması sonucu Euro ve sterlin dolar karşısında Pazartesi günü gördükleri güniçi dip seviyelerinde sırasıyla yüzde 0.8 ve yüzde 1.2 yükseldi. Avrupa Birliği ile İngiltere'nin Brexit anlaşmasının taslağı üzerinde uzlaşmaları, İngiltere'nin AB'den ayrılışının kaotik bir şekilde olmamasına imkan tanıyacak. Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen endeks Pazartesi günü gördüğü 16 ayın zirvesinden gerileyerek 96.97'de işlem görüyor. Endeksteki son dönemdeki düzeltme, endeksin yaklaşık yüzde 70'ni oluşturan euro ve sterlindeki yükselişten kaynaklanıyor.

PETROL

Petrol fiyatları, ekonomik görünümün bozulduğu bir ortamda tüketimde yavaşlama beklentisine
karşın, arzın artmasının yarattığı baskıyla geriledi. Brent ham petrolü yüzde 0.4 düşüşle 65.88 dolarda işlem görüyor. ABD ham petrolünün varil fiyatı yüzde 0.5 düşüşle 55.96 dolara geriledi. 

ALTIN

Altın fiyatları dün yaklaşık yüzde 1 yükseldikten sonra doların hafta başında gördüğü 16 ayın zirvesinden gerilemesiyle yatay seyrediyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı hafif değişimle 1,211.12 dolarda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)