E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar pozitif seyretti---

Küresel piyasalar pozitif seyretti

Küresel piyasalar pozitif seyretti
16 Ekim 2018 - 08:19 borsagundem.com

Bir süredir düşüş eğiliminde olan küresel piyasalar pozitif seyre yöneldi

Asya borsaları sert düşüş kaydettiği haftanın ardından ılımlı şekilde yükseldi ancak Suudi Arabistan ve Batı arasında artan gerilimler jeopolitik endişeleri artırdı ve kazanımları sınırladı.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi Perşembe günü gördüğü 19 ayın dip seviyesinden uzaklaşarak yüzde 0.25 yükseldi.
Japonya'nın Nikkei endeksi dün yaklaşık yüzde 2 geriledikten sonra bugün yüzde 0.6 yükseldi.
Muhalif Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi Arabistan'ın İstanbul'daki konsolosluğuna girdikten sonra kaybolması petrol zengini ülkeye karşı uluslararası bir tepki uyandırdı ve finans piyasalarını sarstı.
ABD Başkanı Donald Trump, stratejik müttefikler arasındaki ilişkilerin gerilmesine yol açabilecek olayla ilgili görüşmeler yapmak üzere ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'yu Suudi Arabistan'a gönderdi.

DÖVİZ

Dolar, beklentilerin altında gelen ABD perakende satış verisinin ardından dün geriledikten sonra bugün yükselirken, Yeni Zelanda para birimi beklentilerin üzerinden gelen enflasyon verisinin desteğiyle yükseldi. Dolar endeksi yüzde 0.09 artışla 95.143'te işlem görüyor ancak ABD perakende satışlar verisi açıklanmadan önceki gün içi zirvesi olan 95.37'den uzaklaştı. ABD'nin 10 yıllık hazine tahvil getirileri 9 Ekim'de 3.26 ile yedi yılın zirvesini gördükten sonra bugün 3.16 seviyesinde bulunuyor. Yeni Zelanda doları enflasyonun üçüncü çeyrekte beklentilerin üzerinden gelmesiyle ABD doları karşısında yüzde 0.24 artışla 0.6567 seviyesine yükseldi.

PETROL

Petrol fiyatları İran'ın bu ayki petrol ihracatlarının ABD'nin İran yaptırımları öncesinde düşebileceği sinyalleriyle yükseldi. ABD'nin İran'ın ham petrol ihracatını sınırlamaya yönelik yaptırımları Kasım ayında devreye girecek.
Brent ham petrolünün en yakın vadeli fiyatı yüzde 0.33 artışla 81.05 dolara yükseldi. 

ALTIN

Altın fiyatları siyasi gerilimlerin ve ekonomik belirsizliğin arttığı bir ortamda riskten kaçınan yatırımcıların güvenli liman olarak altına yönelmeleriyle dün gördüğü 2.5 ayın zirvesine yakın yatay seyrediyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı hafif değişim göstererek 1,226.11 dolarda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)