E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar pozitif seyrediyor---

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor

Küresel piyasalar pozitif seyrediyor
05 Ocak 2018 - 09:04 borsagundem.com

Global piyasalarda yukarı yönlü hareketler devam ediyor

Dolar, düşük enflasyonun ABD tahvil getirilerini sınırlamasıyla zayıf seyir izlerken; Asya borsaları ABD'nin özel sektör istihdam verisinin güçlü ekonomik büyümeye işaret etmesiyle rekor seviyeye yükseldi. Avustralya borsası ve Güney Kore'nin KOSPI endeksi sırasıyla yüzde 0.6 ve 0.8 yükselirken, Japonya dışındaki Asya Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yaklaşık yüzde 0.3 artışla 584.5'e yükseldi. Endeks Kasım 2007'de gördüğü tüm zamanların zirvesi olan 591.5 seviyesinin yaklaşık yüzde bir altında bulunuyor. Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.5 artışla 26 yılın zirvesine yükseldi. Dünya MSCI endeksi hafta başından bu yana yüzde 2.1 yükselerek Temmuz'dan beri en iyi haftalık performansını kaydetmeye hazırlanıyor. ABD'de ADP özel sektör istihdamı Aralık ayında 250,000 artarak ekonomistlerin 190,000 artış olan beklentilerinin üzerinde gerçekleşti ve Mayıs ayından bu yana en büyük aylık artışı kaydetti. Bu artış, Dow Jones endeksinin ilk kez 25,000 seviyesinin üzerine çıkmasını sağladı.

DÖVİZ

Euro düşük seyri izleyen dolar karşısında üç yılın zirvesinde seyrederken, artmaktan olan risk iştahı yeni baskı altında bıraktı. Euro dolar karşısında dün yüzde 0.45 yükseldikten sonra bugün yüzde 0.05 artışla 1.2074 seviyesinde. Euro, euro bölgesi ekonomisinin Aralık 2017'de yaklaşık yedi yılın en güçlü büyümesini kaydettiğini gösteren veriden destek buldu. Avrupa Merkez Bankası'nın ekonomiye verilen destek programını daraltmaya hazırlanarak para politikasını normalleştirmede Fed'e katılmasıyla ABD ve euro bölgesi tahvilleri arasındaki getiri farkının son dönemde azalması da euroya destek verdi. Doların Euro karşısında baskı altında kalmasıyla, Dolar endeksi bu hafta yüzde 0.3 düşüş kaydetmeye hazırlanıyor. Piyasaların dikkati günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak ve 190,000 artış göstermesi beklenen ABD tarımdışı istihdam verisine çevrildi. Yen, yatırımcıların risk iştahının artmasıyla ve böylece güvenli liman olarak algılanan cazibesini kaybetmesiyle düşük seyir izleyen dolar karşısında değer kaybetti.

PETROL

Petrol fiyatları, Aralık ayında gördüğü dip seviyelerden sıkılaşan arz ve OPEC üyesi İran'daki siyasi gerilimin desteğiyle yüzde 10 yükselmesine rağmen, ABD'deki üretim artışıyla en son 2015'de gördüğü yüksek seviyelerden geriledi. Brent ham petrol vadeli fiyatı varil başına 67.96 dolarda bulunuyor ve dün gördüğü Mayıs 2015'den bu yana en yüksek seviyesi olan 68.27 dolara yakın seyrediyor.

ALTIN

Altın fiyatları dün gördüğü üç buçuk ayın zirvesine yakın seyrederek art arda dört haftadır kazanım kaydetmeye hazırlanırken; dikkatler günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak ABD tarımdışı istihdam verisine çevrildi. Spot altının ons fiyatı yüzde 0.1 düşüşle 1,321.86 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)