E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar negatif seyrediyor---

Küresel piyasalar negatif seyrediyor

Küresel piyasalar negatif seyrediyor
11 Aralık 2018 - 09:03 borsagundem.com

ABD-Çin arasındaki gerilim küresel piyasaları olumsuz etkiliyor

Çin borsaları, Beijing'in ABD ile ticaret görüşmeleri yürüttüğünü açıklamasının ardından yükselse de hisse piyasaları Asya genelinde kırılgan bir seyir izledi.

Sterlin ise İngiltere parlamentosunda Brexit oylamasının ertelenmesinin ardından 20 ayın dip seviyelerine yakın seyrediyor.

Çin Devlet Başkanı Yardımcısı Liu He, bugün ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ve Ticaret Temsilcisi Robert Lighthizer ile ticaret müzakerelerinde ilerleme yollarını konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Yatırımcılar müzakerelerde ticaret anlaşmazlığına kalıcı bir çözüm bulunamayacağından şüphe
etseler de tarafların müzakereleri sürdürüyor olması piyasalardaki endişeleri bir miktar dindirdi.
Çin hisse piyasası artıda açılırken, 300 büyük şirketi izleyen endeks yüzde 0.3 yükseldi.
Ancak Çin borsasının performansı Asya borsalarını yukarı taşımaya yetmedi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi üç haftanın dip seviyesine yakın yönsüz seyir izledi.
Japonya'nın Nikkei endeksi ise açılıştaki kazanımları geri vererek yüzde 0.3 geriledi.
Analistler Çin ile ABD arasında kalıcı bir uzlaşının nasıl sağlanacağı hakkındaki belirsizlik nedeniyle Hisse yatırımcılarının temkinli olmaya devam edeceklerini tahmin ediyorlar. 

DÖVİZ

Sterlin İngiltere parlamentosunda yapılacak AB'den ayrılma anlaşması onay oylamasının Başbakan Theresa May tarafından ertelenmesinin ardından İngiltere'nin AB'den düzensiz biçimde ayrılacağı endişeleriyle dün gerilediği yaklaşık 20 ayın dip seviyesi yakınlarında seyretti. Sterlin dün 1.2507 dolara kadar gerileyerek Nisan 2017'den bu yana en düşük seviyeyi gördükten sonra günü yüzde 1.3 kayıpla tamamladı. Sterlin bugün yüzde 0.1 artıda 1.2574 dolardan işlem görüyor.
Sterlindeki kayıp dolara yaradı. Doların sterlin dahil altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen endeks dün Fed'in faiz artırımlarına ara vereceği beklentisiyle gerilediği iki buçuk haftanın dip seviyesinden toparlandı. Dün yüzde 0.75 yükselen endeks bugün yüzde 0.1 ekside 97.083'te bulunuyor.

PETROL

Petrol fiyatları Libya'nın milis grupların El Sharara sahasını işgal etmesinin ardından petrol ihracatında mücbir durum ilan etmesinin ardından yükseldi. Ancak OPEC'in başlatacağı üretim kısıntısının küresel arz fazlasını ortadan kaldırmaya yetmeyeceği şüpheleri petrol fiyatları üzerinde baskı yaratmaya devam etti. Brent ham petrolünün en yakın vadeli fiyatı dün yüzde 3 geriledikten sonra bugün yüzde 0.3 artarak 60.19 dolardan bulunuyor Libya Ulusal Petrol Şirketi (NOC) ülkenin en büyük petrol sahası olan El Sharara'da mücbir durum nedeniyle üretimin 315,000 varil/gün azaldığını, buna ek olarak El Feel sahasındaki üretimin durmasından dolayı 73,000 varil/gün kayıp olduğunu bildirdi. 

ALTIN

Altın fiyatları Fed'in faiz artırımlarına tahmin edilenden daha önce ara vereceği beklentisinden destek bularak yukarı yönlü seyir izledi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı dün 1,250.55 dolar ile yaklaşık beş ayın zirvesini gördükten sonra yüzde 0.2 yükselişle 1,246.62 dolarda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)