E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar karışık seyretti---

Küresel piyasalar karışık seyretti

Küresel piyasalar karışık seyretti
25 Mayıs 2018 - 09:25 borsagundem.com

ABD ve Çin arasındaki ticaret müzakerelerinin yanısıra Kuzey Kore ile görüşmenin olmayacak olması piyasalarda baskı yarattı

Asya borsaları ABD Başkanı Donald Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile yapacağı zirveyi iptal etmesinin ardından oluşan zayıf ortamda değer kaybına karşı savunmada kaldı. Yatırımcıların endişeleri Pyongyang'ın zirvenin iptaline ölçülü tepki vermesiyle yatıştı.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Yardımcısı Kim Kye Gwan, Pyongyang'ın nükleer silah programı
konusundaki gerilimi çözmek için bir "Trump formülü" bulmayı umduğunu söyledi ve Kuzey Kore'nin
ABD ile sorunları çözmeye açık olduğuna dikkat çekti.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yatay seyrederken, Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 0.9 kayıplarının çoğunu toparladı ve Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.1 yükseldi.
S&P 500 endeksi ilk baştaki yüzde 0.95 kayıplarının bir kısmını telafi etse de yüzde 0.2 ekside kapandı.
Pyongyang'ın tepkisinden önce bile, Wall Street'in oynaklık endeksinin dört ayın en düşük seviyesine ulaşmasıyla yatırımcı endişesine dair işaretler bulunmuyordu.
Analistler bunun sebebinin öncelikle yatırımcıların Trump'ın uzlaşmadan önce sert çağrılar yaptığı dramatik müzakere tarzına alışmaya başladıkları ve Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un da benzer bir yaklaşım benimsediğini görmeleri olduğunu söylüyorlar.

DÖVİZ

Yen Trump'ın Kuzey Kore lideri Kim ile yapacağı zirveyi iptal etmesinin ardından, Kuzey Kore'nin ABD ile sorunları çözmeye açık olduğunu belirtmesiyle dolar karşısında iki haftanın zirvesinden geriledi.
Yen ve güvenli liman İsviçre Frangı, küresel siyaset üzerindeki endişelerin artmasıyla dün değer kazanmış olmasına rağmen, işlemciler ABD'de uzun bir haftasonu öncesinde kazanımlarını sonlandırmak için aceleci davrandılar.
Yen Kuzey Kore Dışişleri Bakanı yardımcısı Kim Kye Gwan'ın uzlaşmacı açıklamalarının ardından Asya borsasının ilk işlemlerde yüzde 0.3 düşüşle 109.59'a geriledi.
Yen Trump'ın Kim ile yapacağı zirveyi iptal etmesinin ardından ilk tepki olarak 108.955 ile iki haftanın zirvesini görmüştü.
Trump Kim'e gönderdiği mektupta, "Seninle orada olmayı çok istiyordum. Ne yazık ki, en son açıklamanda görülen derin öfke ve açık düşmanlığa dayanarak, uzun süredir planlanan bu
görüşmeyi şu anda yapmanın uygun olmadığını düşünüyorum" demişti.
Trump ayrıca Kuzey Kore'nin herhangi pervasız bir davranışı olması durumunda ABD ordusunun
hazır olduğunu belirtti.
Dolar endeksi yüzde 0.1 artışla 93.912'ye yükseldi ve Çarşamba günü gördüğü beş ayın
zirvesine yakın bulunuyor.

PETROL

Petrol fiyatları Rusya'nın 2017'den beri OPEC ile birlikte arz kısıntısına gitmesinden sonra üretimi kademeli olarak artırabileceği sinyali vermesiyle geriledi.
Brent ham petrol fiyatı varil başına 78.69 dolar seviyesinde seyrederek 17 Mayıs'ta gördüğü Kasım 2014'ten bu yana en yüksek seviyesi olan 80.50 doların yüzde 2.2'den fazla altında bulunuyor.

ALTIN

Altın Trump'ın Kim ile yapacağı zirveyi iptal etme kararının güvenli liman alımlarını artırmasıyla dün 1,300 doların üzerine çıktıktan sonra bugün kar realizasyonuyla geriledi. Spot altının ons fiyatı dün yaklaşık yüzde 1 yükselerek 11 Nisan'dan bu yana en büyük günlük artışını kaydettikten sonra bugün yüzde 0.2 düşüşle 1,302.18 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)