E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar karışık seyretti---

Küresel piyasalar karışık seyretti

Küresel piyasalar karışık seyretti
21 Mayıs 2018 - 09:06 borsagundem.com

ABD ve Çin arasındaki gümrük vergisi sorununun çözülmesi piyasalarda dalgalı seyre neden oldu

Küresel hisse senedi piyasaları ABD ve Çin'in bu yıl küresel piyasaları dalgalandıran gümrük vergisi tehditlerinden vazgeçme konusunda uzlaşmalarının ardından ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in Çin ile ticaret savaşının askıya alındığını belirtmesiyle yükseldi.
S&P 500 endeksi vadeli işlemleri Asya borsasındaki işlemlerde yüzde 0.60 yükseldi. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi Çin genelindeki güçlü kazanımlar öncülüğünde ilk işlemlerde yüzde 0.55 yükseldi. Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 1, Tayvan hisseleri yüzde 1.1 ve Çin anakara hisseleri yüzde 0.4 yükseldi.
Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 0.4 yükseldi. Mnuchin ve ABD Başkanı Donald Trump'ın en üst düzey ekonomi danışmanı olan Larry Kudlow, Çin ve ABD'li müzakereciler tarafından Cumartesi günü yapılan anlaşmanın, ileride ticari dengesizliklerin çözülmesi için bir çerçeve oluşturduğunu söyledi.
Güvenli liman talebi düştüğü için ABD tahvil fiyatları baskı altında kaldı ve getirileri geçen haftanın zirve seviyelerine yakın seyrediyor. ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvil getirileri yüzde 3.065 ile Cuma günü gördüğü yedi yılın zirvesi olan yüzde 3.128'e yakın seyrediyor. 

DÖVİZ

Dolar ABD ve Çin arasındaki ticaret gerilimlerini hafifleyeceğine ilişkin umutların olduğu bir ortamda ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in ABD'nin Çin ile olan ticaret savaşının askıya alındığını belirterek risk iştahını artırmasının ardından yen karşısında yükseldi. Dolar yen karşısında yüzde 0.5 artışla 111.24'e yükselerek, dört ayın yeni zirvesini gördü.
Doların başlıca altı para birimi karşısındaki seyrini izleyen endeks 93.860'a ulaşarak beş ayın yeni zirvesini gördü.
Piyasaların dikkati Fed'in Çarşamba günü açıklanacak son toplantı tutanaklarına çevrildi.Yatırımcılar mevcut para politikasının sıkılaştırma döngüsünün hızı hakkında ipuçları için tutanakları bekliyorlar.

PETROL

Petrol fiyatları ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşının askıya alındığı haberleriyle yükseldi.
Brent ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.8 artışla varil başına 79.13 dolara yükseldi.

ALTIN

Altın fiyatları doların yükselmesi ve güveli liman varlıkları talebinin azalmasıyla hafif geriledi.
Spot altının ons fiyatı yüzde 0.2 düşüşle 1,289 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)