E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar karışık seyretti---

Küresel piyasalar karışık seyretti

Küresel piyasalar karışık seyretti
07 Aralık 2017 - 08:48 borsagundem.com

Küresel piyasalar petrol ve bakır fiyatlarındaki düşüşle dalgalı seyir izliyor

Asya borsaları, önde gelen bazı teknoloji hisseleri satış baskısıyla karşı karşıya kalmasının ardından toparlansa da yatırımcıların düşük petrol ve bakır fiyatları ile ABD politikasına ilişkin belirsizlik sonucu temkinli kalmasıyla yaklaşık iki ayın dip seviyesinde bulunuyor. Japonya dışındaki Asya borsalarını izleyen MSCI endeksi ise hafif değişim gösterdi. Endeks bu yılki güçlü kazanımların ardından yatırımcıların kar realizasyonu ile 23 Kasım'da gördüğü 10 yılın zirvesinden yüzde 4.7 geriledi. Tencent ve Alibaba gibi başlıca bazı teknoloji hisseleri geriledikten sonra tekrar yükselirken, Koreli Posco gibi materyal hisselerin aralarında bulunduğu diğer hisseler durgun seyir izliyor. Japonya'nın Nikkei endeksi Mart sonundan bu yana en büyük düşüşünü kaydetmesi ardından yüzde 1.3 yükseldi. Yatırımcılar ABD'deki vergi indirim yasasının nihai halini bekliyorlar. Vergi indirim tasarısında ilerleme sağlanmış olsa da Kongre'de bütçe üzerinde bu hafta uzlaşı sağlanamaması halinde devlet hizmetlerinin ödeneksizlikten durma ihtimali bulunuyor.

DÖVİZ

Dolar yatırımcıların risk iştahının tekrar arttığına dair işaretlerin ve ABD vergi reformuna ilişkin iyimserliğin desteğiyle temel para birimleri karşısında yükselirken, yen karşısında kayıplarını toparladı. Dolar yen karşısında dün yüzde 0.25 geriledikten sonra bugün yüzde 0.1 artışla 112.380'e yükseldi. Dolar, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyarak Ortadoğu'daki barış çabalarını tehlikeye atması ardından yen karşısında geriledi. Dolar endeksi ABD'de vergi indirim tasarısında ilerleme sağlanmasına ilişkin iyimserlikle iki haftanın zirvesine yükseldi. Dolar beklentilerin üzerinde gelen ABD özel sektör istihdam verisinden de destek buldu. ABD'de Senato ve Temsilciler Meclisi'nin vergi indirim tasarısı konusunda anlaşmazlıklarını gidererek 22 Aralık tarihinden önce tasarıya nihai halinin verileceğine dair işaretlerin bulunduğu bir ortamda Kongre'nin iki kanadından biri olan Senato, diğer kanat olan Temsilciler Meclisi ile görüşmelere başlamayı kabul etti.

PETROL

Petrol fiyatları, ABD ham petrol stoklarında azalış olduğunu gösteren verinin ardından yükselse de yakıt stokları ve ham petrol üretiminde artış piyasaları baskı altında tuttu. ABD hafif ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.4 artışla varil başına 56.18 dolarda bulunuyor. Brent ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.44 artışla varil başına 61.49 dolara yükseldi.

ALTIN

Altın fiyatları doların yüksek seyir izlemesiyle genellikle yatay seyrederek, bu hafta başında gördüğü iki ayın dip seviyesinde işlem görüyor. Spot altının ons fiyatı dün 1,260.71 dolar ile 6 Ekim'den bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra bugün neredeyse değişim göstermeyerek 1,263.21 dolarda bulunuyor. ABD altınının Aralık vadeli fiyatı 1,265.70 dolar ile yatay seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)