E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar güçlü seyrediyor---

Küresel piyasalar güçlü seyrediyor

Küresel piyasalar güçlü seyrediyor
21 Şubat 2017 - 08:27 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda, dolar ve hisse senetleri yükselirken altın aşağı yönde hareket etti

Yatırımcılar, dolar ve Asya hisse senetleri yükselirken altının değer kaybetmesi ile birlikte güvenli liman niteliğindeki varlıklardan uzaklaştı.

ABD para birimi, Fed'den bir yetkilinin Mart ayında faiz artırımının masada olacağını işaret etmesinin ardından önemlipara birimleri karşısında değer kazandı. Güney Kore hisse senetleri, ABD'li yatırımcıların bir günlük tatilin ardından bugün piyasalara dönmelerinden önce, Asya hisse senetlerindeki yükselişlere öncülük etti. Petrol varil başına 54 dolara doğru yükselirken, demir cevheri vadelileri değer kazandı. Traderlar bugün HSBC Holdings Plc ve BHP Billiton Ltd.'nin kar arakamlarını bekliyorlar.

Küresel hisse senetleri, Trump'ın başkanlık seçimini kazanmasının ardından, enflasyonun yükseldiğine ilişkin işaretlerin arttığı bir ortamda tüm zamanların en yüksek seviyesi yakınında seyrediyor. Ancak piyasalarda temkinli seyir devam ediyor. Dolar, yatırımcıların yeni yönetimin harcama planlarına iilişkin detayları beklemeleri ile birlikte, 2017 yılının başında zirve seviyelerinden geriledi. Japonya'da Topix Endeksi, öte yandan, yılın başında zirveye ulaşmasının ardından duruldu ve son 49 gündür yaklaşık yüzde 3'lük bir bant içinde hareket etti. Bu 1988'den bu yana en dar bandı işaret ediyor.

Dolar, Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker, Market News International'a yaptığı değerlendirmede, Fed'in eğrinin gerisinde olmadığını ve Mart ayında faiz artırımının masada olduğunu kaydetmesinin ardından güç kazandı. Yatırımcılar, Fed Başkanı Janet Yellen'ın geçen hafta Kongre'deki göreceli şahin yorumları ve Ocak ayındaki güçlü enflasyon verisinin ardından, Fed'in faiz artırımına ilişkin beklentilerini güçlendirdi ve buna bağlı olarak, artırımın Mart ya da Mayıs'ta olabileceği beklentileri yükseldi.

İngiltere'de Lordlar Kamarası, Başbakan Theresa May'e İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden çıkmasını imkan tanıyacak yasayı görüşmeye başladı. Bu görüşmelerde, Avam Kamarası'nın bazı üyeleri, parlamento alt meclisi Avam Kamarası'nda muhalif vekillerin başaramadığı bazı değişiklikleri yapmaya çalışıyor. Marine Le Pen, kamuoyu araştırmalarına göre, cumhurbaşkanlığı seçimindeki rakiplerine karşı güç kazandı. Bu da 10 yıl vadeli Fransa ve Almanya tahvillerinin faizleri arasındaki farkın açılmasına neden oldu.

Para Birimleri

*ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi Tokyo saati ile 12:20'de yüzde 0.3 yukarıda seyrediyordu.

*Yen dolar karşısında Pazrtesi günü yüzde 0.2 düştükten sonra yüzde 0.5 daha düşerek 113.69 seviyesine geriledi. Avustralya doları ABD doları karşısında Pazartesi günü yüzde 0.3 yükseldikten sonra yüzde 0.3 geriledi.

Hisse Senetleri

*Güney Kore'de KospiEndeksi yüzde 1.1 yükselerek Temmuz 2015'ten bu yana en yüksek seviyesine tırmandı. Japonya'da Topix ENdeksi yüzde 0.4 yükseldi ve yükselişini ikinci güne taşıdı. Avustralya'da S&P/ASX 200 Endeksi fazla değişmedi.

*Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.1 yükselirken Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.6 tırmandı. Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.2 yükseldi.

*Stoxx Euorpe 600 Endeksi Pazartesi günü yüzde 0.2 yukarıda kapandı. Unilever hisseleri, Kraft Heinz Co.'nun 143 milyar dolarlık satın alma teklifini geriçekmesinin ardından yüzde 5.1 düştü.

Tahviller

*ABD'nin 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi üç baz puan yükselerek yüzde 2.45'e tırmandı.

*Avustralya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi iki baz puan yükselerek yüzde 2.81'e çıktı.

Emtia

*Altın yüzde 0.5 düşerek ons başına 1,232.63 dolara geriledi. Metal son dört seansta kayıp ve kazanç bölgeleri arasında dalgalandı.

*Petrol yüzde 0.5 yükselerek varil başına 53.69 dolara çıktı ve yükselişini üçüncü güne taşıdı.

*Demir cevheri vadelileri yüzde 4.6 değer kazandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)