E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar güçlenmeye çalışıyor---

Küresel piyasalar güçlenmeye çalışıyor

Küresel piyasalar güçlenmeye çalışıyor
13 Aralık 2018 - 08:46 borsagundem.com

ABD ve Avrupa borsaları sert düşüşün ardından toparlanmaya geçti

Asya borsaları, ABD-Çin ticaret gerilimlerinde yatışma işaretleri ve Çin'in yavaşlayan ekonomiyi desteklemeye yönelik çabalarını yakında artıracağı beklentileriyle yükseldi.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 1'den fazla yükselerek İngiltere Başbakanı Theresa May'in güven oylamasını kazanmasının ardından kaydettiği kazanımlarını artırdı.
Asya borsasındaki kazanımlar ağırlıklı olarak Çin hisselerinin etkisiyle geldi. Çin'de lokomotif hisseler yüzde 1.9 ve Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 1.4 yükseldi.
Japonya'nın Nikkei endeksi yüzde 1, Avustralya borsası yüzde 0.4 yükseldi.
Piyasalar, bu hafta ABD ve Çin arasındaki gerginliklerin hafiflemesine işaret eden bir dizi haberden sonra ticaret anlaşması ihtimaline ilişkin kötümserliğini azaltmaya başladı. 

DÖVİZ

Sterlin, İngiltere Başbakanı Theresa May'in Muhafazakar Parti içerisinde parti başkanlığına yönelik yapılan güven oylamasını kazanmasının ardından dün kaydettiği kazanımlarını sürdürdü. May bu oylamayı kazanarak Avrupa Birliği ile vardığı Brexit anlaşmasının bölünmüş parlamentoda yapılacak oylaması için daha fazla zaman kazanmış oldu. 317 Muhafazakar parlamenterden 200'ü May'e destek verdi. İtalya'nın önümüzdeki yıl için bütçe açığı hedefini düşürmesinin ve Avrupa Komisyonu'nun yeni 2019 bütçe teklifini kabul etmesini beklediğini söylemesinin ardından euro dolar karşısında yükseldi.
Dolar endeksi <.dxy> 97.032 ile yatay seyrediyor. Endeks dün yaklaşık yüzde 0.5 düşüşle yaklaşık bir ayın zirvesinden gerilemişti. Parlamenterlerin üçte birinden fazlasının May'e karşı oy kullanmasının May'in AB'den ayrılma planını parlamentodan geçirmeye yakın olmadığına işaret etmesiyle, sterlinin
yükselişinin kısa süreli olması bekleniyor.
Euro dün yaklaşık yüzde 0.5 yükseldikten sonra bugün 1.1371 dolara yükseldi. Eurodaki hareket, günün ilerleyen saatlerinde yapılacak Avrupa Merkez Bankası'nın politika toplantısından önce hakim olan temkinlilikle sınırlandı. ECB'nin, resmi olarak tahvil alım programını sona erdirmesi ancak büyümeye yönelik belli belirsiz bir yaklaşım benimsemesi bekleniyor.

PETROL

Petrol fiyatları ABD ham petrol stoklarındaki düşüşün ve Çin'in ABD ile ticaret savaşı konusundaki uzlaşmasını hayata geçirmek için somut adımlar attığına ilişkin işaretlerin etkisiyle yükseldi.
Ham petrol fiyatları OPEC öncülüğünde geçen hafta açıklanan üretim kesintisinden destek buldu; ancak kazanımlar OPEC'in 2019 talep tahminini düşürmesinin ardından sınırlandı. Brent ham petrolünün varil fiyatı yüzde 0.5 artışla 60.47 dolara yükseldi.

ALTIN

Altın fiyatları doların yatay seyretmesi ve hisse senetlerinin yükselmesiyle gerilerken, paladyum rekor seviyeye yükseldi. Altının spot piyasadaki ons fiyatı yüzde 0.2 düşüşle 1,243.91 dolara geriledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)