E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar güçlendi---

Küresel piyasalar güçlendi

Küresel piyasalar güçlendi
11 Mayıs 2018 - 08:46 borsagundem.com

ABD ile Kuzey Kore arasındaki buzların erimesi piyasalara alım getirdi

Asya borsaları risk iştahının beklentilerin altında gelerek Fed'in daha hızlı faiz artışı yapacağı endişelerini azaltan ABD enflasyon verisinden destek almasıyla yükselirken, yatırımcılar ABD ve Kuzey Kore'nin Kore yarımadasında gerilimi azaltma adımlarını memnuniyetle karşıladılar.
ABD Başkanı Donald Trump dün Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile 12 Haziran'da Singapur'da
görüşeceğini açıkladı. Nisan ayında beklentilerin altında gelen ABD tüketici fiyatları geçen hafta açıklanan düşük ücret büyümesine işaret eden tarım dışı istihdam verisini izledi.
Perth merkezli aracı kurum Argonaut'un analisti James McGlew bu verilerin "enflasyonun yükseldiği ama Fed'i ekonominin aşırı ısınmasını önlemek için sert adımlar atmaya zorlayacak kadar hızlı olmadığı" anlamına geldiğini belirtti.
Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları bütün sektörlerdeki geniş tabanlı kazanımlarla yüzde 0.9 artışla üç yılın zirvesine yükseldi.
Japonya'nın Nikkei endeksi ise yüzde 1, Güney Kore'nin KOSPI endeksi yüzde 0.7 yükseldi.
Dow Jones endeksi yüzde 0.8, Nasdaq Composite yüzde 0.89 ve S&P 500 endeksi yüzde 0.9 yükseldi. 

DÖVİZ

Dolar düşük gelen ABD enflasyon verisinin işlemcilerin Fed'in faizleri daha hızlı artıracağı beklentilerini azaltmasıyla başlıca para birimleri karşısında dört buçuk ayın zirvesinin altında seyrediyor.
ABD tüketici fiyatları verisi Nisan ayında Fed'in sert faiz artışından ziyade kademeli faiz artışı yapmasını destekleyecek şekilde beklentilerin altında artış gösterdi. ABD Çalışma Bakanlığı verilerine göre oynak gıda ve enerji fiyatlarının yansıtılmadığı çekirdek enflasyon Nisan'da bir önceki aya kıyasla 0.1 ile beklentilerin altında arttı. Çekirdek TÜFE yıllık bazda ise yüzde 2.1 arttı.
Dolar endeksi Çarşamba günü gördüğü 4.5 ayın zirvesi olan 93.42'den geriledikten sonra 92.71 seviyesinde bulunuyor.
Euro Çarşamba günü gördüğü dört buçuk ayın dip seviyesi olan 1.1823 dolardan 1.1915 dolara yükseldi.
Sterlin İngiltere Merkez Bankası'nın faizleri beklendiği gibi sabit tutarak bu yıl ve gelecek yıl için enflasyon ve büyüme tahminlerini düşürmesinin ardından 1.3460 dolara gerileyerek dört ayın dip seviyesini gördü.

PETROL

Petrol fiyatları alternatif arz kaynaklarının ABD yaptırımlarından dolayı İran ihracatında ilerde olabilecek düşüşün yerini alabileceği umuduyla dün gördüğü birçok yılın zirvesinden geriledi.
Brent ham petrol vadeli fiyatı yüzde 0.2 düşüşle varil başına 77.34 dolara geriledi. 

ALTIN

Altın fiyatları doların beklentilerin altında gelen ABD enflasyon verisinin ardından bu yılın zirve seviyesinin altında bulunmasıyla ilk işlemlerde yatay seyrediyor. Spot altının ons fiyatı dün 1,322.76 dolar ile Nisan sonundan bu yana en yüksek seviyeyi gördükten sonra 1,321.93 dolar ile yatay seyrediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)