E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar güçlendi---

Küresel piyasalar güçlendi

Küresel piyasalar güçlendi
26 Şubat 2018 - 09:15 borsagundem.com

Küresel piyasalarda dolardaki düşüşle birlikte güç kazanımı var

Asya borsaları Fed'in yakından izlediği PCE verisinin yayımlanacağı ve yeni Fed başkanının Kongre'nin sorularına cevap vereceği haftaya temkinli başladı. Dolar erken saatlerdeki kazanımlarını geri verirken tahvil faizleri geriledi. S&P 500 vadeli işlemleri ise eksi ile artı arasında seyir izliyor. Asya ülkelerinin hisse senedi piyasaları haftanın ilk gününe karışık başlangıç yaptıktan sonra artıya döndü. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsaları MSCI endeksi yüzde 0.6 yükseldi. Geçen hafta yayımlanan tutanaklarda Fed'in para politikasında kademeli sıkılaştırma yanlısı eğilimini koruyacağını gösteren ölçülü ifadeler yatırımcıları rahatlattı. Yatırımcılar yeni Fed Başkanı Jerome Powell'ın Salı günü Temsilciler Meclisi'nin sorularına vereceği cevaplarda da tutanaklardakine benzer ifadeler kullanacağını düşünüyor. Bunun ardından Fed'in yakından izlediği enflasyon göstergesi olan kişisel tüketim harcamaları (PCE) verisi Perşembe günü yayımlancak. Yatırımcılar Ocak ayında çalışan ücretlerindeki keskin artışın ardından çekirdek endeksteki hareketleri yakından izliyor olacaklar.

DÖVİZ

Dolar geçen hafta yüzde 0.9'a yakın değer kazandıktan sonra ABD Hazine tahvil faizlerinin gerilemesine paralel olarak eksiye geçti. Dolar endeksi 16 Şubat'ta 88.25'e kadar gerileyerek üç yılın en düşük seviyesini gördükten sonra geçen hafta toparlandı. Endeks bugün yüzde 0.15 ekside 89.750'te bulunuyor. Analistler ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvilinde getirilerin geçen hafta Çarşamba günü yüzde 2.957'ye kadar yükselerek dört yılın zirvesini görmesinin ardından bugün yüzde 2.866'ya indiğini ve dolar üzerinde baskı yarattığını ifade ediyorlar.

PETROL

Petrol fiyatları Suudi Arabistan'ın OPEC öncülüğündeki arz kısıntısına uyumu sürdüreceğini açıklamasından destek bularak kazanımlarını artırdı ve yaklaşık üç haftanın zirvesini gördü. Suudi Arabistan petrol bakanı Khalid al-Falih, ülkenin Ocak-Mart ayındaki petrol üretiminin sınırlamaların oldukça altında olacağını, ihracatın ise ortalama günde 7 milyon varilin altında olacağını ifade etti. Falih, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve Rusya önderliğindeki üye olmayan ülkelerin geçen yıldan bu yana süregelen üretim kısıntısını gelecek yıl kaldırmayı, yerine piyasada istikrar sağlayacak sürekli bir mekanizma kurmayı amaçladıklarını söyledi. Brent petrolünün varil fiyatı geçen hafta yüzde 4 yükseldikten sonra bugün yüzde 0.2 artıda 67.4 dolarda bulunuyor.

ALTIN

Geçen hafta doların değer kazanmasına paralel olarak yüzde 1.4 gerileyen altın bugün dolardaki zayıf seyirin etkisiyle artıda seyrediyor. ABD'nin para politikasının ne hızda sıkılaşacağına dair ipuçlarını izleyen yatırımcılar Salı günü yeni Fed Başkanı Jerome Powell'ın siyasetçilerin sorularına vereceği yanıtları bekliyorlar. Altının spot piyasadaki ons fiyatı bugün yüzde 0.6 artıda 1,336.53 dolarda bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)