E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar güç buldu---

Küresel piyasalar güç buldu

Küresel piyasalar güç buldu
15 Ağustos 2017 - 08:55 borsagundem.com

Kuzey Kore'nin başlattığı gerginliğin azalması ile birlikte küresel piyasalarda yukarı yönlü hareketler yaşandı

ABD ve Kuzey Kore arasında olası bir savaş riskinin azalmasıyla birlikte New York'tan Tokyo'ya hisse senetlerinin destek buldu. Asya hisseleri kazançlarını genişletti ve yen değer kaybetti. Güvenli varlıklara yönelik talep azaldı.

Tokyo'dan Hong Kong'a ve Sydney'e kadar hisse senedi endeksleri, S&P 500 Endeksi'ndeki yüzde 1'lik artışı takip ederek yükseldi. VIX olarak bilinen CBOE Volatilite Endeksi'nin yüzde 21 düşerek geçen haftanın kazançlarının bir kısmını geri alması ardından Japonya ve Hong Kong hisse senetlerinin volatilite göstergeleri de geriledi.

New York Fed Başkanı William Dudley, bu yıl gidilebilecek bir faiz artırımının ve varlık alımlarının azaltılmasına ilişkin planların gelecek ay açıklanabileceğinin sinyalini verdi. Dolar ve tahvil faizleri Dudley'den destek buldu.

Wall Street Journal'ın Kuzey Kore'deki bir basın raporunu Kim Jong Un'un Guam'a füze saldırısı gerçekleştirmemeye karar verdiği şeklinde yorumlaması ardından güvenli varlık olarak kabul edilen Japon Yeni, değer kaybetti.

Japonya Topix Endeksi yüzde 1.2 yükseldi ve Avustralya S&P 200/ASX Endeksi yüzde 0.7 arttı. Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 0.4 yükseldi ve Shanghai Bileşik Endeksi yüzde 0.6 arttı.

S&P 500 Endek vadeli kontratları, Tokyo saatiyle 13:00'de yüzde 0.3 yükseldi. Dayanak endeks Pazartesi günkü işlemleri yüzde 1 artıda tamamladı. Nasdaq Endeksi ise yüzde 1.3 yukarı tamamlamıştı.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 yükseldi. MSCI Tüm Ülkeler Dünya Endeksi, Pazartesi gününü yüzde 0.8 artıda kapattı.

Yen, dolar karşısında Pazartesi günü yüzde 0.4 gerilemesinin ardından Salı günü yüzde 0.5 düşerek 110.19 seviyesinden işlem gördü. Bloomberg Dolar Spot Endeksi, Pazartesi günü yüzde 0.3 yükselmişti. Dolar endeksi Salı günü fazla değişmedi.

Euro, dolar karşısında 1.1782 seviyesinden alıcı buldu.

ABD'de 10 yıl vadeli tahvillerin faizi 3 baz puan artarak yüzde 2.25'e tırmandı.

WT Petrol yüzde 0.3 değer kazanarak varil başaına 47.65 dolardan alıcı buldu. Altın, Pazartesi günü yüzde 0.6 değer kaybetmesinin ardından, Salı günü yüzde 0.5 gerileyerek onz başına 1,275.70 dolar oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)