E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel piyasalar geriledi---

Küresel piyasalar geriledi

Küresel piyasalar geriledi
16 Ağustos 2018 - 09:11 borsagundem.com

Küresel piyasalar döviz kurlarındaki oynaklıkla düşüşe geçti

Türk Lirası krizi ve Çin'de ekonomik yavaşlama endişelerinin birçok piyasanın gerilemesine neden olsa da, Asya borsaları Beijing'in bu ay Washington ile ticaret görüşmeleri yapacağını belirtmesinin ardından bir yılın dip seviyesinden yükseldi.

Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi yüzde 1.1 kadar düşüşle 11 Ağustos 2017'den bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra yüzde 0.3 ekside bulunuyor.
Çin ticaret bakan yardımcısının başkanlık ettiği bir heyetin, bu ayın sonlarında Washington'un davetiyle görüşmeler için ABD'ye gideceğini söyledi.
Bu açıklama Çin hisselerinin kayıplarını azaltmasına destek oldu. Şanghay Composite 
ve Hong Kong'un Hang Seng endeksi dün sırasıyla yüzde 1.9 ve 1.7 geriledikten sonra
yüzde 0.4 ekside bulunuyorlar.
Japonya'nın Nikkei endeksi ilk işlemlerde yüzde 1.5 kadar geriledikten sonra artıya geçerek yüzde 0.2 yükseldi.

DÖVİZ

Dolar Çin heyetinin ticaret görüşmeleri yapmak için bu ayın sonlarında ABD'ye gideceği haberleriyle riskten kaçınmanın azalması ve gelişmekte olan ülke para birimlerinin yükselmesiyle 13 ayın zirvesinden geriledi.
Ticaret savaşında olan dünyanın en büyük iki ekonomik gücünün müzakere etmeye istekli olduğu haberi endişe verici bir hafta sonrasında yatırımcı iştahını canlandırdı. Dolar endeksi <.DXY> yüzde 0.17 düşüşle 96.536'ya geriledi. Dolar endeksi TL'deki sert değer kaybı ve Çin ekonomisinin durumuna ilişkin endişelerin güvenli liman varlıklarını desteklemesi ve gelişmekte olan ülke para birimlerini baskılamasıyla dün 96.984 ile 13 ayın zirvesini görmüştü.

PETROL

Petrol fiyatları Çin'in ABD ile arasındaki ticaret anlaşmazlığını çözüme kavuşturmaya çalışmak için Washington'a bir heyet göndereceğini açıklamasının ardından dünkü kayıplarının bir kısmını geri aldı.
Brent petrolünün en yakın vadeli fiyatı yüzde 0.4 artışla 71.03 dolara yükseldi.

ALTIN

Altın açık pozisyonların kapatılması ve doların zayıf seyir izlemesiyle 19 ayın dip seviyesinden toparlandı. Spot altının ons fiyatı yüzde 1.2 düşüşle 1,159.96 dolara gerileyerek Ocak 2017'den
bu yana en düşük seviyesini gördükten sonra yüzde 0.2 düşüşle 1,172.48 dolarda bulunuyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)